Des de la Plana

Josep Usó

21 d'agost de 2020
2 comentaris

La caiguda.

A hores d’ara, sembla que el conseller Marzà ha decidit que els centres tinguen un màxim de vint alumnes per aula. Excepte allà on no càpiguen, que podran arribar a vint-i-cinc. Tal qual. I aquest protocol es veu que l’han publicat ara. A vint d’agost. Quan els centres ja tenen els horaris fets. I dins dels grups estables no caldrà dur careta als alumnes. Als mestres i professors, sí. Per si de cas. I el centre proporcionarà les caretes als docents, però no als alumnes.

No sé jo què passarà amb tots aquells grups, a Secundària, on l’estabilitat és impossible de quadrar amb aquella orgia d’optativitat que ja fa anys que es promociona de manera més que irresponsable. I sense comptar, que d’això ja no se’n recorda ningú, que el curs passat es va acabar a tretze de març. I com que ja es va veure que això del teleensenyament no podia ser igual per a tots, no es van poder avançar temaris. De manera que el primer trimestre d’aquest nou curs s’havia de dedicar a “acabar allò que no es va poder fer el curs passat”. Ara, de tot allò ja ningú diu res. Perquè políticament no seria correcte. En canvi sí que ho va ser promocionar un aprovat quasi general per al curs passat.

La sensació que dóna, tot plegat, és que l’ensenyament, l’aprenentatge dels alumnes els importa un rave als responsables polítics. Ells, prou feina tenen mantenint la cadira baix del seu cul.

Si això passara en Ensenyament, es podria pensar que l’objectiu dels qui manen és mantindre el poble en la ignorància per tal de poder-lo controlar amb facilitat. Però és que en Sanitat les coses estan empitjorant molt de pressa. Tant, que el flamant primer ministre ha interromput les seues vacances just l’endemà que l’agència Bloomberg l’ha qualificat d’inepte integral. Just el mateix dia en el que Apple anuncia que tancarà les seues tendes… a Madrid. Pels rebrots que es veu que hi ha allà.

Però és que n’hi ha més. Molt més. Encara hi ha treballadors que no han cobrat el ERTO i ningú sap perquè. O altres que l’han deixat de cobrar i tampoc saben per quina raó. I els hotels tanquen en ple mes d’agost i els turistes no es veuen per enlloc. Cosa normal si es té en compte que cal quarantena per anar a quasi qualsevol lloc si es ve de l’estat Espanyol. Per això sembla que la crisi no és ni sanitària ni educativa ni econòmica. És sistèmica. S’assembla a allò que en alguns pacients molt greus, els metges defineixen com a fallada multiorgànica. Per això sorprèn que, encara ara, hi haja persones amb responsabilitat que s’escarrassen per a donar una pàtina de normalitat a una situació que sembla impossible de superar. Podria ser el cas dels signants del manifest en suport del rei fugit (de la justícia suïssa, que de la d’aquí no ha de tindre por). Que te’ls mires un per un i són per emmarcar.

A qui li hem de fer creure que tot va bé, si es veu de seguida que no és veritat? Si un rellisca i cau, la caiguda és inevitable. Però no reaccionar i tractar de minimitzar els danys quan s’arribe al terra és estúpid. I d’ací a dues setmanes i escaig, comença el nou curs. O no. Ja veurem.

  1. El curs no cemençara abans de 28 de setembre, la desicio es pendra el 27 d’agost
    La pandemia continuara extenense i el 4/5 de setembre es dictara un tancament/confinament equivalent al que vam tindre en fase 1
    Al octubre retallada de sous de funcionaris i pensionistes equivalent a la paga extra de desembre
    Al gener pacte pp-psoe que se vendra com govern de salvacio nacional per acabar la legidlatura i cumplir amb els requisits d’europa
    Ja em diras de quantes de estes coses estic equivocat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!