La fira d’abril.

Ja fa anys que a Vila-real es celebra la feria de abril. I l’Ajuntament hi col·labora. Enguany, es faran els actes a la ciutat esportiva municipal. Com altres anys, m’imagine que el senyor alcalde hi anirà i fins i tot es vestirà amb un look “campero”. Amb aquells barrets cordobesos que sol fer servir per aquestes ocasions. D’altres, per exemple a la fira medieval, que ara se’n diu mercat medieval, hi va acudir vestit de “medieval”. Estem en precampanya electoral des de fa molt temps i és bo d’entendre. El col·lectiu andalús de la ciutat és important, hi ha molta gent que es pot veure representada, etc.

D’altra banda, tinc una curiositat. En algun altre moment de l’any, s’acabarà el Ramadà i arribarà la festa del corder. El col·lectiu musulmà de la ciutat també és nombrós. No sé jo si es plantejarà alguna  mena de col·laboració entre aquesta gent i l’Ajuntament. Ni molt menys si el senyor alcalde hi assistirà vestit per a la ocasió. Com aquest, es podrien celebrar festes per a col·lectius diferents que formen part de la població de la ciutat. Tenim gent vinguda dels països de l’Est, de Sud Amèrica, Xinesos… Es podria no parar.

En altres iniciatives, l’home ha acudit vestit de carrer. Mudat, però de paisà. Pose per cas a les “jurades de bandera populars” o a les exhibicions del regiment de la Guàrdia reial.

El que ja no em puc imaginar és una celebració pública de l’onze de setembre. Ni al senyor alcalde participant-hi. Veure’l allà amb un llaç groc em resulta impossible d’imaginar. Tot i que sí que me’l puc imaginar tot vestit de groc si al final de la temporada, l’equip de futbol acaba salvant la categoria. Des d’ací, aprofite per encoratjar al Vila-real CF. Valdria la pena l’esforç, perquè la recompensa podria ser una imatge impagable.

També seria d’agrair que tots els col·lectius, tots, foren acollits com a nous habitants de la Vila. I fer com fan tots els del poble: parlar Valencià, per exemple.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *