TocDeQueda

Pensaments, anècdotes i paraules aproximades

20 de setembre de 2007
Sense categoria
0 comentaris

LA “BICIFERA”, UNA AMENAÇA REAL

La "bicifera" (del ll. biciclum ferogis), conegut depradador urbà, espera el moment per atacar un nou transeünt, plat predilecte d’aquesta espècie. Amb nocturnitat i traïdoria -observeu com es col·loca a tocar d’una escala per tal que les seues preses no puguen reaccionar a temps-, aguaita l’arribada d’una nova víctima, recolzada a una farola, com si res no passara. Però és aquesta actitud d’indiferència la que fa realment perillosa aquesta bèstia: talment com un ferotge felí, quan menys t’ho esperes… ZAS!, t’ha clavat un cop de pedal i t’ha fet caure a terra.

Darrerament, s’ha detectat un increment d’atacs per part d’aquestes feres a Barcelona. I la reacció de les autoritats no s’ha fet esperar: l’ajuntament, mogut per la gran alarma social que ha generat el rebrot d’agressions "biciferines", s’ha afanyat en aprobar un seguit de mesures a fi d’aturar aquesta escalada violenta i tranquilitzar la població. En primer lloc, ha recomanat totes les famílies que facen un esforç econòmic per adquirir un nou vehicle motoritzat, car les motos i els cotxes són els principals enemics de les biciferes. En segon lloc, ha encoratjat els ciutadans d’obstruir els seus corredors naturals (anomenats popularment "carrils bicifèrics") aparcant-hi els cotxes i les motos al bell mig. Aquesta mesura obliga les biciferes a desplaçar-se per la calçada on són una presa fàcil per als cotxes. Per la seua banda, l’ajuntament es compromet d’aturar l’ampliació d’aquests espais verds, construïts temps ha, quan encara mantenia una bona relació amb aquesta espècie urbana.

Finalment, el regidor d’urbanisme ha fet pública una ordenança municipal a través d’un edicte en el qual s’adverteix a aquests ferotges animals -són ferotges però saben llegir- de no acostar-se a cap farola, arbre o senyal de la ciutat sota l’amenaça de confinar-los a unes gàbies especials, propietat del consistori. Un cop preses, només en podran eixir previ pagament d’una fiança que va de 150 a 300?, en funció de la resistència que opossin a la seua detenció. La protectora d’animals i els diferents col·lectius que s’estimen aquesta espècie única en el món -pot moure’s a gran velocitat sense contaminar-, han fet públic el seu més enèrgic rebuig envers les mesures acordades i amenacen de cremar qualsevol vehicle motoritzat que tracte d’atemorir les biciferes, una espècie que consideren inofensiva i necessària per conservar el medi ambient. 

D’altra banda, tot just ahir va aparèixer als mitjans de comunicació de tot el país un estudi que demostra la gran contaminació a la qual està sotmesa la població de la capital catalana. Podeu consultar l’estudi a través del següent enllaç:

http://www.telenoticies.cat/pnoticies/notItem.jsp?item=noticia&idint=215439

Lluny de lamentar-se’n però, l’alcalde Hereu i els seus regidors se’n fa el·logis car significa que, des de fa uns mesos, hi ha hagut un increment notable d’automòbils a Barcelona -principals agents contaminadors-, fet que mantindrà a ratlla les biciferes, una amenaça -asseguren- real i molt més preocupant que la contaminació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!