4 de juliol de 2008
Sense categoria
1 comentari

Drets dels grans primats

respecte del reconeiximent d’uns drets minims per els grans pongids.
   Sense saber ni fins on arriben aquests drets , però suposant que com a mínim els separaran de la resta de fauna salvatge i de granja que habita el planeta, sols puc que expressar la meva alegria , d’un pas en el desenvolupament del home com a especie que quedara marcat en la nostra historia com el dia que es va abolir l’esclavitud o el canibalisme, o el dia dels drets del home, o el dia que varen considerar amb anima la resta de races humanes.
   Es un salt qualitatiu en el nostre desenvolupament, i el primer per que coses com el amor , el sexe, o les relacions de grup deixen d’estar sota la tutela de les religions i passen a ser competència del genetistes que ens explicaran en quina forma estant gravades en el nostre cos.

  1. Pan Paniscus-Pan Troglodites, es el nom tècnic de les dues classes de ximpanzés encara que per les similituds amb el home alguns voldrien arribar a colocar el Pan Sapiens , es a dir nosaltres.
    Geneticament arriba a ser similar en alguns estudis al home en el 99,4 %,i es un animal en perill de extinció, perquè a penes queden uns milers d’exemplars en el Zaire o antiga república del Congo.La causa de la seva extinció es principalment la caça per menjar, ja que sembla que la seva carn alcança preus alts en les grans ciutats de la zona.
    Es l’unica especie de simi amb el home en el que la femella presenta orgasme, ii com el home es caracteristic el sexe cara a cara.
    A diferencia del pan troglodites o ximpanzé comú , utilitza el sexe com eliminador de agressivitat, i el seu sexe no esta circumscrit al període de cel de la femella, si no que no es una activitat únicament reproductiva i sembla que a demes es repeteix varies vegades al dia.
    Es el simi mes pròxim al home,i representa amb nosaltres un avanç fonamental en l’organització social.
    A mi m’agrada contar una historia que podria ser veritat.Els dos pans vivien junts en un àrea pròxima a Virunga, un àrea de volcans pròxima, i que en una de les seves activitats, podria ser fà un milió d’anys va modificar  el curs del riu Congo el segon per cabal del mon, i aquest va dividir el àrea dels pan, amb un riu brau de varios Km d’ample i que en uns animals que no saben nadar representa un obstacle insalvable.
    En el costat del Ximpanzé normals, aquest os quan es sentien apassionats, o dit amb altres paraules , desitjosos de sexe , necessiten matar la cria d’una femella, per que aquesta entre en cel, ja que sols aleshores els acceptara.
    Del altre costat del riu la societat del nostre pan va pensar que això era un desperdici imperdonable , i la seva societat matriarcal, va decidir trobar correcte que no n´hi ha polvo que valga una cria, i que ninguna cria pot morir per alguna cosa que se’n va amb aigua.
    Aquest pas evolutiu, i que podria haver segut per selecció sexual, es el que marca la societat humana, i el que ens permetria entendre millor el pan sapiens, i la seva societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!