23 Febrer

Records d’aquell dia

   M’anime a contar les meves experiències de aquell dia que tant va influir la nostra vida i els nostres drets.
   Aquell dia jo estava fent el servei militar obligatori en Saragossa i havia vingut a València per veure d’examinar-me d’ una assignatura que em quedava per acabar la carrera, i de la que tenia el examen el dia 24 de febrer.
   Aquella vesprada ment res estava fent el últim repàs va cridar una amiga per dir-me que passava alguna cosa, inmediatament ens posarem en alerta però com que jo estava sota la jurisdicció militar poca cosa podia fer, menys intentar tornar al meu regiment que diguem-ne estava en territori constitucional,.
   Jo era de artilleria i a menys de 10 km estava la Brunete fent maniobres.Quan eixa nit es preparaven val a dir que els canons no tenien munició, així és que la possibilitat de fer alguna cosa era molt reduïda. 
   Va enfosquir i sota el ban militar que prohibia que la gent es reunira en els carrer , trobe que tres persones era el màxim peró no sabria dir, vaig sortir a fer una vol teta i allí estaven en els ponts apostats els tancs en grups crec recordar .
   Encara que tinc que dir que en el eixample de València semblaven prou vulnerables si aguessim disposat del material adient.
   Però el temps va passar i abans de dormir cridant del meu regiment perquè els permisos eren suspesos i devia reintegrar-me inmediatament allí.Així es que el dia següent allí estàvem en l’estació els que havíem vingut per algun permís de tornada cap el nord.
   Val a dir que en els examen dona de vegades la impressió que el mon s’afona i jo puc dir que una vegada era veritat fins i tot donava l’impressió que se’ns afonava el mon. 
Afegeix un comentari