Roger Mestre i Fàbregas

Sant Andreu de Palomar - Barcelona

Les Botigues Museu de Salàs de Pallars

Si voleu conèixer com eren les botigues de principis de S. XX. fins a les acaballes del franquisme a Catalunya heu de visitar les Botigues Museu de Salàs de Pallars (Pallars Jussà).

Sota l’impuls i dedicació de l’historiador i professor Sisco Farràs, premi Joan Amades de Cultura Popular l’any 2017, podeu visitar vuit establiments que recreen com eren en el segle passat. Així es pot visitar la farmàcia, l’estanc, la barberia, la merceria-perfumeria, l’ultramarinos, l’impremta, el quiosc i el cafè.

En aquestes botigues, indispensables en el S. XX  per un poble o ciutat, podreu trobar els productes que es comercialitzaven en aquella època, a més, cal destacar l’explicació d’en Sisco Farràs, que adapta el seu relat segons el públic que té el davant, ja que no és el mateix parlar d’aquests establiments a un grup de persones grans, que han conegut aquestes botigues tal i com eres, que a un grup d’escolars que, possiblement, només n’ha tingut notícia a través del que li han explicat els seus pares i avis.

Publicat dins de General | Deixa un comentari