Recuperem el rocòdrom

Durant les darreres reformes al pavelló vell de Figueres es van desmuntar els plafons que formaven el rocòdrom per practicar escalada. Aquest equipament permetia a molts usuaris entrenar quan les condicions climatològiques no ho permetien fer a l’aire lliure i, també, durant tot el període hivernal en què la llum del dia s’acaba aviat. Actualment aquest rocòdrom no s’ha tornat a instal·lar a cap altre espai, fet que ha obligat a molts escaladors i escaladores a desplaçar-se a altres municipis on tenen aquest equipament com són l’Armentera o Olot. Un equipament d’aquestes característiques, a banda de ser utilitzat per l’entrenament d’escaladors experimentats, també és un equipament de formació per als nens i nenes que s’inicien en aquesta pràctica.

Des del 1965 la ciutat compta amb el Centre Excursionista Empordanès, entitat que aplega prop de 700 socis i que promou activitats de muntanya, entre aquestes, l’escalada. El mateix CEE és l’organitzador de “LA MOSTRA, muntanya i aventura” que des del 2002 ha aconseguit portar a la ciutat els millors escaladors i alpinistes del món, situant Figueres en una ciutat de referència pels seguidors d’aquestes disciplines.

Precisament el CEE, així com diferents grups d’escaladors, han demanat en diferents ocasions la reinstal·lació del rocòdrom, però de moment les seves demandes no han reeixit. Des de la regidoria d’esports ens diuen que tenen predisposició per trobar un nou emplaçament per aquest equipament, però argumenten que la saturació de les instal·lacions esportives dificulta trobar-ne la ubicació. Així doncs, si tenim tots els equipaments esportius al límit del seu ús, hem de buscar la polivalència d’altres espais ja existents a la ciutat, amb una utilització més aviat baixa i que les seves característiques permetin desenvolupar-hi diferents activitats.

El Molí de l’Anguila és un espai que compleix aquestes característiques i podria acollir el rocòdrom, així com d’altres activitats que no tenen espai en els equipaments existents. Actualment el Molí de l’Anguila és la seu dels Castellers, de la Colla Gegantera i de la Casa d’Andalusia. Totes tres entitats són importants per a la ciutat i necessiten tenir una seu social com és el Molí de l’Anguila. No obstant això, a banda de l’espai del qual disposa cada entitat, hi ha una sala polivalent que gestiona la Casa d’Andalusia, i que pot augmentar els seus usos per acollir-hi d’altres activitats. Aquesta ubicació no ha de perjudicar l’ús de l’espai que en fa la Casa d’Andalusia, sinó que ha de permetre una major explotació d’aquest equipament municipal. És una obligació de l’Ajuntament vetllar perquè els espais municipals siguin utilitzats pel màxim nombre possible de veïns.

No ens podem permetre el luxe de tenir un rocòdrom guardat en un traster per falta d’ubicació, mentre tenim una sala polivalent infrautilitzada. Que diferents veïns utilitzin el mateix espai per fer-hi diferents activitats -sempre que siguin compatibles- no és només un exercici de racionalitat, sinó que esdevé una qüestió positiva i un enriquiment col·lectiu.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari