Que et posen sis barres de pa, a l’hora de dinar, per a 11 persones, pot semblar exagerat. Però si matisem que les barres eren de la mida d’un dit polze, les racions a compartir es queden en no res: en un mosset que no saps com fer cundir. És el problema d’aquests restaurants de modernor extrema. I els van posar com qui fa un esforç estilísic en la cuina, com si se n’eixiren de la seua ‘dignitat’ de gastronomia d’elits gustatives.
Els plats eren bons, això és cert. I les racions, segons quina elecció, passables. Però, quin mal ha els ha fet el pa?
Els comensals érem persones de menjar casolà, de pa i mescla, companatge. I de mos de pa alternat amb el tros de carn o de peix o de les gírgoles que vaig demanar. Veníem de la trobada de locals de VilaWeb, de parlar de mancances, d’èxits, d’experiències a compartir, de noms d’animals que no volien dir una altra cosa. De tot. I venia bé la taula parada per a seguir parlant-ne. Una bona experiència. Però porta més pa.
Ara, mentre espere que es faça l’hona de dinar en aquesta casa on estic adoptat, faig ús de l’ordinador que he amprat al senyor amo. La bona notícia és que adés ha anat a dur pa.
En acabant* aniré a l’estació a agafar el tren que m’ha de dur a Xàtiva. Vorem quines aventures hem de passar encara.
*Ja sé que la normativa diu que la forma ‘en acabat’ és la que toca, preferible a ‘en acabant’, però em permet la llibertat de botar-me-la una miqueta, la normativa. Potser s’ho haurien de repensar, això.