Contra la fractura digital

Sense categoria

Avui he rebut el primer mail del meu pare, m’ha fet una il·lusió especial perquè és el primer cop que ho fa. Ara s’ha apuntat a classes d’informàtia i està aperenent a fer-ho i l’encoratgo a seguir-hi perquè Internet et porta a casa una finestra al món. Recordo encara el primer cop que ho vaig enviar un mail, va ser l’any 1995, ja fa molts anys i ara en canvi no podria viure sense el mail.

És sorprenent com algunes eines noves ens canvien els hàbits de viure sense adonar-nos. Costa recordar com vivíem abans sense mòbil, sense mail, sense ordinadors, sense SMS… moltes de les coses que ara fem sense adonar-nos abans éren extraordinàriament complicades. Les noves tecnologies ens han simpificat la vida i ens han donat una major capacitat de gestió i de relació personal. Jo tinc gent amb la que em relaciono princialment i alguns exclusivament per mail… Realment si t’organitzes és el mail és una eina obrutal per crear xarxa social a un sol clic.

Per aquest motiu és important que no hi hagi fractura digital, no nomé sper un tema de copetitibitat si no per la capacitat que dona inclús de relacionar-se, d’estar conecatat al món, a la informació i a la vida… el problema és: sabrem desconectar quan calgui?