L'Altra Ràdio

La cultura audiovisual a l'abast de tothom

27 de maig de 2015
0 comentaris

L’altra ràdio celebra els 35 anys amb un programa especial cara al públic.

Aquest dijous 28 de maig, a les 22:05 el programa, dirigit i presentat per Cinto Niqui, celebra els seus 35 anys amb un programa especial cara al públic enregistrat a l’Espai Mandarina de Barcelona –un indret dedicat a la divulgació tecno-científica. Hi participen: una vintena de col·laboradors del programa; Jordi Roura, presentador del “Club Trébol” a Ràdio 4; Albert Murillo, director de “Generació Digital”, de Catalunya Radio; Carles Escribano, fundador de Pupgam Studios, empresa creadora del joc Bubble Guriko; Román Lantarón, president de la Federació Catalana d’Empresaris Instal·ladors de Telecomunicacions (FECEMINTE).

L’edició especial de L’altra ràdio es repetirà el diumenge 31 de maig, a la mitja nit (00 hores del dilluns).

El programa es pot escoltar a la carta al web www.altraradio.cat
i al podcast www.rtve.es/podcast/radio-4/laltra-radio/

L’altra ràdio va néixer la temporada 1979-80 com un programa dedicat a la radioafició i la radioescolta i amb el pas dels anys ha esdevingut en un magazine divulgatiu de la cultura audiovisual. Moltes organitzacions i institucions relacionades amb aquest tema han pogut explicar les seves activitats des d’aquest espai genuïnament de ràdio pública.

El programa ha combinat la divulgació de les novetats tecnològiques amb l’interès per la història de les telecomunicacions i, especialment, de la ràdio.

En les tres dècades passades L’altra ràdio ha presentat, abans que altres mitjans, les comunicacions telemàtiques (BBS i Internet), els entorns multimèdia (CD-ROM i DVD), la telefonia mòbil (GSM i UMTS), la ràdio i la televisió via satèl·lit, etc.

El programa no ha oblidat mai que la tecnologia està al servei de la comunicació de continguts, de manera que ha actuat com un gran fòrum obert a tots els professionals que treballen en els mitjans audiovisuals. Uns 1000 professionals han parlat de la seva trajectòria professional i han reflexionat sobre la funció de la ràdio i la televisió. S’han emès reportatges o entrevistes sobre la radiodifusió a un centenar de països i unes 150 emissores municipals i televisions locals catalanes han passat pel programa informant de les seves activitats. El contingut local sempre ha coexistit amb el contingut internacional.

L’Altra Ràdio ha rebut diferents premis: “Salvador Escamilla”, al millor programa de la ràdio pública catalana concedit per l’Academia de las Artes y las Ciencias Radiofónicas de España (AER), el 2013. “Excel·lència 2010 als mitjans de comunicació”, atorgat pel Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics de Telecomunicació de Catalunya (COETTC); “Connexió”, de la Federació Catalana d’Instal·ladors de Telecomunicacions, l’any 2000 i 2006; el de l’Associació Professional Espanyola d’Informadors de Premsa Ràdio i Televisió (APEI), el 1999; el premi de la Fundació Rafael Peris a la millor iniciativa cultural de la radiodifusió professional de 1995. I una menció honorífica dels Premis Ràdio Associació, de l’any 2005.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!