Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

22 d'abril de 2017
0 comentaris

El Govern en ple

Ahir al Pati del Tarongers el Govern, consellers, delegats del Govern, secretaris generals i sectorials, directors generals, és a dir, Govern i alts càrrecs, van signar formalment el compromís per convocar i celebrar el Referèndum.

La paraula ja no és procés, és referèndum, és autodeterminació. I és determinació. Amb la signatura d’ahir, el Govern expressa la seva determinació per a fer allò que dos terceres parts dels catalans volen que sigui fet.

I el que volen és senzill de tota senzillesa: que els preguntin què volen ser, en termes de pertinença a un Estat i quin i com aquest ha de ser. I, un cop coneguda la resposta, que els facin cas.

Doncs bé: el Govern va ratificar el que és el motiu i finalitat principals de la seva acció política: posar les urnes. Que malgrat la senzillesa del fet, és impossible d’entendre pel Govern de l’Estat, que actua per a protegir la continuïtat de l’estatus quo.

Aquest és avui el conflicte essencial que té l’Estat espanyol, en un moment en què el Govern torna a passar per un punt de feblesa per causa de l’acumulació de causes de presumpta corrupció en el que és avui el seu partit estructurant.

I d’aquesta només se’n pot sortir amb determinació, en un territori sense mapes i on les brúixoles no funcionen. De fet, som en un no-territori.

Aquests dies, aprofitant la Diada de Sant Jordi, els catalans podrem també signar la petició per celebrar el referèndum d’autodeterminació, si no s’ha fet ja electrònicament. Demà al carrer, com ahir a Palau, signaré.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!