Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

5 de desembre de 2016
0 comentaris

Bones notícies

A Àustria i Itàlia els electors han estat cridats a les urnes. Els ciutadans han decidit en un sentit que em sembla favorable per a la democràcia i per Europa, malgrat la incertesa que s’obre amb la dimissió de Renzi.

La victòria de Hofer hauria donat ales a l’extrema dreta capaç d’ensorrar una Europa ja dèbil, afeblida encara més pel Brèxit i per l’onada de tancament que, com a nou fantasma de la història, recorre el continent.

Qui sap si Mateo Renzi s’havia cregut que era el salvador de la pàtria, el que havia de dur al desguàs la vella Itàlia d’institucions de difícil govern per fer-ne una de nova al seu gust: “ O amb mi o contra Itàlia”.

Els italians són ciutadans d’un poble culte. No els agraden els berlusconis de tota condició que esperen lleialtat a la seva persona per sobre de tot. Els austríacs volen estabilitat i un president que procuri ser-ho de tots.

Els electors d’ambdós països han decidit exercir els drets i deures de ciutadania. Uns han optat per Àustria i els altres per Itàlia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!