Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

27 d'octubre de 2014
0 comentaris

Banalització i comparació: Iceta

iceta

No m’esperava pas que Iceta fes unes declaracions tan desgraciades comparant unes eventuals eleccions plebiscitàries a Catalunya amb les celebrades a l’Alemanya de 1933 que van donar la victòria a Adolf Hitler.

La situació a l’Alemanya de 1933 amb la de Catalunya de 2014 ben bé no s’assemblen en res. Ganes de comparar ous amb castanyes. El socialista Iceta ho hauria de saber i de fet ho sap. Per això encara trobo més inoportunes i poc intel•ligents les seves declaracions.

Els socialistes s’han instal•lat en esperar el fracàs del 9N, del procés català de transició nacional, del govern…de qualsevol cosa. Fa dies que no marquen cap agenda i ningú ja no espera que ho facin. Terrible per un partit que aspirava a ser hegemònic a Catalunya i que durant molt temps va dominar àmplies àrees de poder.

Si les comparacions són odioses, les referències sovintejades al nazisme són l’expressió d’una constant i qui sap si creixent banalització del mal absolut. Massa fàcilment s’empren expressions com Hitler i nazi i les seves derivades en la vida política i social. Podríem mirar entre tots d’evitar-ho?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!