Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

28 de setembre de 2014
0 comentaris

Consulta convocada

A què us comprometeu?

El President ha convocat el poble de Catalunya per manifestar el seu parer de manera democràtica a les urnes. Fins aquí, el país no hi havia arribat mai. Un fet històric que plena de joia molts catalans.

També es ret homenatge a les persones que al llarg de la història han mantingut el record del passat i han maldat que conservar la catalanitat, la llengua, la cultura i les institucions catalanes.

L’objecte de la consulta és conèixer l’opinió dels catalans sobre el futur polític de Catalunya, respectant la legalitat de manera escrupolosa.

Malgrat això, el govern espanyol ja ha avançat que la Consulta convocada no és celebrarà perquè és inconstitucional, sense que el Tribunal Constitucional s’hagi pronunciat.

Una decisió política que es vol vestir jurídicament. La separació de poders i el respecte a la Constitució han estat ja violentats greument.

Amb la convocatòria de la Consulta, el President ha donat compliment al mandat rebut a les urnes en les eleccions de novembre de 2012 i ha escoltat les àmplies majories socials que van emplenar Barcelona l’11 de setembre passat i que van unir les seves mans de punta a punta del país, un any abans, en la Via Catalana.

La Consulta és també el resultat de la unitat política que és capaç de pactar una data, una pregunta i bastir el marc legal per fer-la possible. La unitat és el bé més preuat a conservar en aquests moments.

Amb unitat, resistència, intel•ligència i fortalesa d’esperit el camí obert és transitable i segur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!