Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

22 de juny de 2017
0 comentaris

Villarejo i Duran impulsen dos manifestos espanyolistes complementaris

Amb pocs dies de diferència s’han fet públics dos manifestos espanyolistes com a reacció al procés independentista català en curs. Ambdós coincideixen en l’objectiu immediat, boicotejar la convocatòria del referèndum anunciat pel president Puigdemont pel 1 d’octubre vinent, però difereixen en la procedència i en l’argumentari.

El Colectivo Juan de Mairena (no confondre amb Carmen de Mairena, nom artístic d’un català de socarrel anomenat Miquel Grau i Bou) encapçalat per l’inquisidor castellà Jiménez Villarejo ha donat a conèixer un manifest gestat des del febrer d’enguany que expressa el punt de vista de l’igualitarisme abstracte espanyol que nega tota altra identitat que no sigui la que es deriva de l’assimilació a l’integrisme castellanocèntric. El redactat definitiu del manifest duu per títol “Fraternidad, unidad y solidaridad“.La negació de la catalanitat amb aires presumptament igualitaris prescindeix a tota aproximació a la realitat social on es patent la dominació política i l’espoliació econòmica de la ciutadania que habita en els territoris conquerits per les armes entre el 1707 i el 1714.

El nou partit denominat Units per Avançar és un artefacte creat per Duran Lleida que després d’ensorrar UDC expressa veritablement la seva ànima de mesell demostrant la impostura de la seva incompatibilitat de tants anys al davant d’un partit socialcristià patriòtic fundat per Carrasco i Formiguera. Duran els seus gregaris responen a la mentalitat subalterna dels botiflers que abans i ara argumenten que el poder espanyol guanyarà sempre i per tant més val acomodar-se el millor possible a la dominació que exerceix.

Totes dugues iniciatives (hi podríem afegir el sarcàstic Lliures -de què ?- promogut per Fernández Teixidó de pretensions liberals) nomes cerquen justificar la repressió anunciada contra les institucions catalanes i el moviment independentista que els hi dóna suport per tal de gestionar el retorn a la “normalitat” autonòmica, una fal·làcia, ja que els neofranquistes que lideren el cop d’estat contra Catalunya el que volen és el retorn al règim d’ocupació implantat per la forca a partir del 1939.

Post Scriptum, 29 de juny del 2017.

De la confluència d’aqueixos manifestos precedents n’ha sortit avui un altre que porta per títol “Per Catalunya i la democràcia” que demana aturar la convocatòria del referèndum d’independència del 1 d’octubre vinent encapçalat per Duran Lleida, Jordi Hereu i una colla de notables de la sociovergència que han garantit ( i gaudit) durant dècades el manteniment de l’ordre espanyol a Catalunya. Amb l’afegitó de babèlics i capos de SCC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!