Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

13 de gener de 2015
0 comentaris

Émile Zola, contra la judeofòbia avui com fa cent-disset anys

Avui fa cent-disset anys que l’escriptor francés Émile Zola, erigint-se com a portaestandard de la consciència moral de França, va publicar al diari L’Aurore l’article titulat “J’accuse….!”, una lletra oberta al president de la República francesa defensant la innocència certa del capità Dreyfus. L’antisemitisme d’ahir i l’antisionisme d’avui són expressions de la mateixa judeofòbia en una França que va passar per la ignomínia de la col·laboració amb nazisme, sense fer-ne autocrítica, per instal·lar-se en la complicitat amb l’islamisme .

Avui, les escoles jueves de França han de ser protegides per l’exèrcit per tal d’evitar nous atemptats islamistes, una imatge que será habitual a partir d’ara i arreu d’Europa. Demà torna a sortir al carrer Charlie Hebdo amb una edició especial incloent les caricatures de Mahoma que han costat la vida asseus redactors. Serà un dia clau que posarà a prova la consistència dels valors republicans i marcar una línea d’actuació arreu d’Europa.

Avui Manuel Valls ha demostrat la seva talla d’home d’estat denunciant la passivitat, la indiferència i la connivència davant l’assetjament criminal que pateix la comunitat jueva francesa en el seu discurs a l’Assemblea Nacional.

Post Scriptum, 15 de gener del 2015.

Las elogiar el coratge exemplar del diputat del PSF Malek Boutih que ha declarat  a La Point d’abans d’ahir :”Des élus locaux corrompus ont pactisé avec les gangsters et les islamo-nazis” i crida a fer net al di dels mateixos partits que han permès aqueixa mena de corrupció tot claudicant amb els islamistes.

Una actitud contrària és l’adoptada per Tariq Ramadan, l’islamista “chic” icone dels islamo-gauchistes francesos -i també catalans– que ha acusat Charlie Hebdo “de lâcheté et de faire de l’argent avec l’islam” en una entevista a Le Temps del 12 d’aqueix mes. Com sempre, ni una paraula denunciant el terrorisme gihadista.

Post Scriptum, 2 de juny del 2017.

Amb retard recupero un article de JP O’Malley, publicat el proppassat 29 d’abril a The Times of Israel, titulat “Le rôle de Zola dans l’affaire Dreyfus” que aporta estudis novedosos sobre el paper determinant d’aqueix intel·lectual francès en la reformulació de l’ideari polític de França envers els jueus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!