Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

24 d'octubre de 2010
10 comentaris

Primera Convenció Nacional de Solidaritat Catalana per la Independència

Avui s’ha celebrat la primera convenció nacional de Solidaritat Catalana per la Independència amb la finalitat d’aprovar el manifest electoral i aplegar per primer cop el gruix dels promotors d’aquest moviment polític nascut fa només tres mesos.

La trobada ha servit per a la coneixença mútua dels militants solidaris arribats a aquesta casa comuna des de múltiples procedències ideològiques, generacionals i territorials. Les successives intervencions donen fe que Solidaritat és la coalició que més s’aproxima a la candidatura transversal i unitària que el moment històric requereix i que altres no han volgut o no han pogut assolir. Les incorporacions del Partit Republicà Català, del PSAN o d’Unitat Catalana donen credibilitat a un projecte de vertebració progressiva i plural que necessàriament s’haurà de consolidar després de les eleccions del 28-N.
El protagonisme de les personalitats que l’han promogut en aquesta fase inicial ha trobat acollida entre els sectors més dinàmics de l’independentisme mancats de referents després de l’èxit de la manifestació del 10 de juliol d’enguany. Tot apunta que el resultat de Solidaritat serà exitós i esdevindrà el primer pas d’una alternativa amb voluntat i capacitat per sostenir una estratègia jurídica i política orientada a la creació de l’Estat català dins la Unió Europea. 

  1. que López Tena i Uriel Bertan es van presentar al despatx de Joan Laporta amb la iniciativa de crear la Solidaritat Catalana per la Independència. Dels tres mesos, un de plenes vacances. Com s’ha treballat per poder emplenar d’adherits el pati de butaques del Palau de Congressos! Com ha dit Josep Guia del PSAN , el SI de Joan Laporta és el tren per a la independència més accelerat (i per això ells hi han pujat). La persona del meu costat, de Figueres, no portava ni tres setmanes com a adherit; una altra de Tarragona tot just un mes. L’onada creix. Convido a tothom a venir als actes de SI: el dia 12 al Palau de Congressos de Tarragona vindrà Joan Laporta. 

  2. Solidaritat Independentista, és la plataforma política que s’acosta més a un projecte unitari transversal. I a més, és el millor dels presents, inclòs, per descomptat una desprestigiada ERC.

    Un projecte obert, en construcció, inclusiu, pragmàtic, i el que té les possibilitats més altes d’assolir una collita electoral òptima.

    Pere Meroño

  3. SI ha d’aprofitar l’efervscència que gaudeix actualment perquè no és un moviment sòlid i molts dels seus suports són políticament poc consistents.

  4. Jaume Renyer: “Les incorporacions del Partit Republicà Català, del PSAN o d’Unitat Catalana donen credibilitat a un projecte de vertebració progressiva i plural”. Boníiiiiiisim!!!!! Quin nivellazu!

  5. Quant tardarà a titllar-los de chavistes, i buscar una nova plataforma transversal al gust del seu exquisit paladar? S’admeten apostes. Segur que dirà que ell ja ho dèia.

  6. Partits unipersonals postestalinistes (PSAN) amb partits feixistes d’extrema dreta (UC). Quina coherència de moviment. M’entusiasma, …vaja, per tallar-se les venes.

  7. tots o la majoria que esteu al capdamunt d’aquest projecte sou ex- ERC es a dir quan les coses no surtin com vosaltres voleu que fareu tornareu a marxar com heu fet molts o quan tingueu un sector critic com quan ereu vosaltres abans que fareu també marxareu…………………entre tots vau matar la gallina d’ous d’or …….

    analitzeu les llistes qui va a cada lloc i veureu com a TGN O BCN TOTS SOU EX-ERC excepte Lopez Tena i el Laporta que es la imatge mediatica, no us vull desanimar però crec que les coses quan no us vagin bé acabareu barallats perquè potser sou massa transversals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!