Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

25 de febrer de 2009
2 comentaris

Per la reunificació de la Plataforma pel Dret de Decidir

Un seguit de representants d’entitats adherides a la PDD hem signat un escrit (personalment ho he fet en representació del Fòrum Català pel Dret a l’Autodeterminació), adreçat als dos sectors que és reclamen legítims directius de la Plataforma, demanant-los-hi un procés de reunificació en els termes següents:

 

“Que el moment polític que viu actualment el nostre país, retallada estatutària, incompliment d’aquest, recursos al Tribunal Constitucional, caos en infrastructures, crisi galopant, etc… demana que la societat civil treballi amb il·lusió i de forma conjunta, cosa que la PDD ha sabut, en els darrers anys, canalitzar àmpliament.

Que la dimensió de la PDD transcendeix la seva vessant estrictament jurídica; milers de voluntaris, adherits, manifestants, també són la PDD.

Que el conflicte intern que viu la nostra entitat, i que es va posar clarament de manifest en la darrera assemblea del dia 15 de juny de 2008, continua vigent a febrer de 2009.

Que el present conflicte impedeix que la PDD desenvolupi les seves activitats amb l’energia que la situació política demana.

Que les assemblees locals o comarcals del Vallès Occidental, Girona i Terres de l’Ebre han avalat plenament un procés de reunificació i han animat els dos sectors a treballar en aquest sentit.

Que els dos sectors han fet esforços per a resoldre el conflicte d’una manera negociada a través d’un procés de mediació oficial tutelat per la Generalitat de Catalunya.

Que aquest procés de mediació oficial ha tingut els seus fruits: els dos sectors han avalat un document polític conjunt, gràcies a la bona tasca realitzada per persones de tots dos sectors.

Que aquest procés de mediació oficial no ha estat del tot positiu perquè es va interrompre per una de les parts quan es debatia convocar una assemblea conjunta per a renovar els càrrecs d ela junta i aconseguir una junta capaç de superar el conflicte intern i dirigir la PDD amb normalitat.

Que no s’ha convocat cap assemblea legal des del darrer 15 de juny degut a la situació de conflicte, i per tant la PDD no ha pogut decidir a partir d’un debat, dins la seva assemblea, les accions que ha de prendre respecte a la situació política actual.

Que s’estan produint moviments aglutinadors en el teixit associatiu que poden acabar pere suplantar la tasca de punt de trobada, debat i mobilització que ha fet la PDD en els darrers anys.

Que la primera junta de la PDD que es va triar el 19 de febrer de 2007 acaba el seu mandat el febrer del 2009 (en el pressupòsit que l’assemblea del 15 de juny passat no té validesa legal degut a irregularitats), que la segona junta que es va triar el 15 de juny de 2007 s’ha de renovar el primer quadrimestre del 2009 (en el pressupòsit que l’assemblea del 15 de juny passat sí que tingui validesa legal).

És per això que manifestem que la PDD només té sentit si és una PDD unida, plural, respectuosa, aglutinadora, etc.. i que la resolució del conflicte no passa per la victòria d’un sector o d’un altre, sinó pel treball diari de tots els membres de la PDD.

I en aquest sentit demanem a totes dues juntes que d’acord amb els estatuts de la PDD (article 10.2 dels estatuts inicials, o article 13 dels estatuts que es van entrar al registre amb posterioritat al 15 de juny), independentment quins siguin els legals:

Que totes dues juntes convoquin una assemblea per a la renovació de càrrecs de junta. Volem una junta cohesionada amb capacitat de treball i que deixi endarrere els conflictes actuals.
Que l’assemblea es realitzi un dissabte al matí en un termini màxim de 30 dies a partir de la presentació d’aquesta sol·licitud a la seu social de la PDD per aconseguir el màxim de participació de tots els socis de la nostra entitat.

Que realitzin aquesta convocatòria tots els membres de les dues juntes conjuntament, per evitar d’aquesta manera una nova disputa sobre qui ostenta la presidència. També volem comprovar a través  d’aquest acte quins membres de totes dues juntes defensen el treball conjunt i unitari de la PDD.

Que l’ordre del dia de l’assemblea sigui:

– presentació de les candidatures de junta per part de les mateixes candidatures (quinze per cadascuna).
– votació secreta per a la renovació de la junta i recompte obert de vots.
– cessament de la/es juntes anterior/s i presa de possessió de la nova junta.
– debat i aprovació, si s’escau, del document polític aprovat pels dos sectors durant la mediació oficial.
– lectura i aprovació de l’acta.
– precs i preguntes.

Que aquest escrit es faci arribar a tots els socis juntament amb la convicatòria d’assemblea i animem a tots els membres de la PDD, entitats i persones, a superar les actuals disputes amb la valentia, rigor i honestedat que el moment polític requereix.”

  1. Fa temps que volia dir la meva al respecte, però m’he callat perquè sóc poc diplomàtic amb aquests aspecte i per això estic molt content en veure les teves paraules ben mesurades.
    Des de deumil.cat a on estic treballant des de el primer dia, hem tingut que fer mans i maneges per estar bé amb les dues faccions, que si un mail per aqui i un altre par allà demanat que no ens entrevistéssim a fulanito o menganito o que no sortis a la primera fila en nom de la PDD…etc i això és realment depriment quan amb molts esforços fas tot el que pots per tirar endavant la iniciativa de 10.000 a Brussel.les, et trobis que tens que a més a més anar amb compte per no ferir sensibilitats dins dels nostres!.
    En tot cas, dins del consell tenim una persona que és de la SiP i una altre que és de la PDD, i la veritat quan es va incorporar al consell mai l’hi vam preguntat de quin sector era, i avui en dia, encara ni ho ser ni m’importa!.

    Per sort, molta gent està per sobre de totes aquestes disputes de pati de escola

  2. Hola Jaume,

    No entenc que vol dir això de reunificació, jo sóc membre d’un nucli local de la PDD i en aquesta carta hi han forces coses que no són correctes, però no vull entrar en aquesta discusió, si nó en la filosofia de la carta, tots volem treballar plegats i sumar, això es evident, però s’han d’acatar les decisions democràtiques de les assemblees i que jo sàpiga només existeix una PDD i tothom té les portes obertes per a treballar. Ara, no és pot fer una assemblea per escollir càrrecs, primer si et llegeixes bé els estatuts veuras que en cap cas obliga a fer una assemblea ara per escollir càrrecs, segona que vol dir aconseguir una junta capaç…suposo que no és deu referir a una junta de consens, en tot cas serà l’assemblea qui votarà a qui cregui oportú en el seu moment. Per una altra banda qui ha promogut aquesta carta ha fet una impugnació a l’assemblea de Girona que en breu és resoldrà, doncs si no retiren la demanda, no és millor esperar  i així no tenir que repetir l’assemblea en funció del que digui aquesta sentència? Per una altra banda qui signa aquesta carta, quantes entitats? són realment representatives de la PDD? Si només són 30 o 40 persones i 4 o 8 entitats, això la PDD actual només amb dos nuclis ho supera i amb això no vull despreciar (tot el contrari) aquestes persones o entitats, simplement vull dir són una minoria molt minoria. Per tant per què aquests signants no és posen a treballar en els nuclis on els hi correspon i esperen a exercir el seu dret democràtic de participar i votar com qualsevol altre soci quan toqui l’assemblea? Ara hi ha un munt de feina, s’estan fent molts nuclis locals, s’està preparant la resposta al TC, on participen moltíssimes entitats a part de les pròpies de la PDD que donen ligitimitat a la PDD al igual que tots els partits, també el teu Jaume, i on és una llàstima que aquests signants no ens els trobem en els debats dient la seva perque estàn capficats amb altres coses.
    No ho entenc, han fet una impugnació, volen fer una assemblea abans de la sentència. Jo els hi dic, companys posseu-vos a treballar, no porteu la PDD a justícia, treballem plegats i si voleu tirar endavant la impugnació que esteu en el vostre dret, perfecte, però no deixeu de treballar amb la resta de companys de la PDD i espereu la sentència per fer l’assemblea i no tenir que repetir-la.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!