Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

13 de gener de 2009
4 comentaris

Pasqual Maragall: “Hola, Espanya!”

Avui Pasqual Maragall fa seixanta-vuit anys, un cop esgotada la seva trajectòria política es publiquen llibres avaluant-la. De tots els que conec, el que analitza més  críticament  el seu pensament és el que varen publicar ja fa anys Josep Maria Pasqual i Eduard Company: “Hola Espanya!”, El Llamp, Barcelona, 1993.

 

El llibre en qüestió duia com a subtítol “Guia per desemmascarar el nacionalisme espanyol de Pasqual Maragall” i dóna les claus interpretatives essencials per comprendre els seus referents nacionals i les seva actitud persistent a l’hora de negar la dominació política estatal sobre el poble català. Tot i constatar l’evidència de la subordinació dels interessos catalans als de l’Estat espanyol ( i ser-ne corresponsable) només al final de la seva trajectòria se’n va desmarcar. Si bé va acabar denunciant les impostures de Zapatero (a qui va ajudar a ser secretari general del PSOE), abandonant el PSC i votant en blanc a les generals del 9 de març passat, mai ha donat el pas a favor d’una posició nacional catalana i va optar per la fugida endavant amb l’efímer Partit Demòcrata Europeu.

Valdria la pena reeditar, i si pot ésser actualitzar, el llibre de Pasqual i Company.

  1. reeditar-ho i a veure si els d’ERC se’l miren (jo ja fa temps que el vaig llegir), que sembla que seguixen els seus pasos.

    vicent
    ex-militant d’erc a l’empordà

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!