Joan Pinyol

Des de la terra del paper

25 d'abril de 2014
Sense categoria
0 comentaris

Microconte a la seu del Departament de Cultura

Un microconte de Joan Pinyol va vestir la seu del Departament de Cultura de les comarques centrals

De cara a la darrera edició de la Diada de Sant Jordi el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya va encarregar a l’escriptor capelladí Joan Pinyol l’elaboració d’una microhistòria narrativa per a ser exposada a la façana de la seu dels Serveis Territorials de Cultura de la Catalunya Central, situada a la plaça Major de Vic.
Segons va declarar la Delegada de Cultura de les comarques centrals, Maria Àngels Blasco, “amb aquesta iniciativa es pretén regalar literatura a la gent de manera original, de manera que, quan passi pel carrer –com feia el poeta Joan Brossa a través de la seva poesia urbana-, alci la mirada i entri de seguida en el text. I també es pretén divulgar aquest gènere literari, petit i curt però molt interessant, enguany a través d’un escriptor anoienc que, a més, va tenir el privilegi de conèixer directament Pere Calders, un dels grans mestres del conte brevíssim”. 
El microconte de Pinyol, que combina irònicament la llegenda del cavaller, la princesa i el drac, es va reproduir en una pancarta de tres metres quadrats ben visible des de tota la plaça Major de Vic i va completar els actes de la Festa del Llibre i de la Rosa de la capital d’Osona. Igualment es van editar centenars de punts de llibre que reproduïen el text del capelladí.
Es tracta del tercer any d’una iniciativa que per Sant Jordi vol lligar literàriament Osona, el Berguedà, el Bages i l’Anoia, de manera que les pancartes que es van elaborant es vagin col•locant cada any en les diferents capitals de les tres comarques. Per això, també aquest any a Manresa es va penjar la pancarta amb un text de l’osonenc Antoni Pladevall, exposat fa un any també a Vic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!