Prendre la paraula

jordimartifont

24 d'agost de 2015
0 comentaris

Altrad Rodisola, davant les mentides patronals, en vaga indefinida

arton11400-d0641
Comunicat Federació Intercomarcal CGT Tarragona
http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article11400

Els nostres companys de Altrad Rodisola estan en vaga a Tarragona des del 20 d’agost.

Aquesta vaga, de durada indefinida, té un objectiu clar: exigir la revocació de les modificacions substancials de les condicions de treball que els imposa l’empresa així com impedir que aquesta desactivi el pacte que fins ara regulava les condicions de treball i que passarien a regir-se pel conveni de la construcció, amb condicions molt més precàries.

Sense tenir més informació, hi ha qui pot pensar que l’empresa es veu forçada a donar aquests passos a causa de la crisi. Res més lluny de la veritat. El grup francès Altrad, del qual forma part Altrad Rodisola és un grup amb implantació en una dotzena de països europeus més de la Xina, Estats Units o regions com el nord d’Àfrica. Segons es defineix la pròpia empresa a la seva pàgina web, Altrad és “el major protagonista en el mercat internacional de la construcció “. Amb un volum de negoci de 861 milions d’euros el 2015 i uns beneficis nets de 49 milions d’euros, és difícil trobar una excusa a les dificultats econòmiques que són tan tangibles per a nosaltres els treballadors.

Altrad Rodisola és una empresa molt coneguda en el sector metal·lúrgic. Els seus treballadors estan especialitzats en treballar en el muntatge i desmuntatge de bastides en condicions moltes vegades difícils. No és casualitat que sigui Rodisola l’escollida per aquesta funció en empreses tan conegudes com Dow, Repsol o Basf. Empreses enfront de les que es reuneixen els treballadors cada dia des de la convocatòria de vaga, per evitar el esquirolatge, donar-se suport mutu i denunciar la injustícia dels ajustos que se’ls volen imposar.

Tot i la capacitat i bon fer de la seva plantilla, Altrad Rodisola porta anys pagant salaris de misèria als seus treballadors, amenaçant amb l’acomiadament i el tancament mentre els seus directius s’embutxaquen milions cada any. El president del grup, Mohed Altrad, recentment nomenat Empresari Mundial de l’Any afirma a internet que “ha cuidat sempre de conservar i promoure una concepció humanista del management “. En mirar les condicions de treball a Tarragona, queda en dubte que entén per concepció humanista.

Explotació laboral seria potser una definició més encertada.

Els companys de Altrad Rodisola són un exemple de lluita i resistència. La seva situació no difereix molt de la d’altres treballadors del sector metal·lúrgic ni d’altres sectors.

Sabem que les retallades en drets i condicions laborals estan a l’ordre del dia, independentment de la situació econòmica de l’empresa. Fa temps que van deixar de ser un tema d’actualitat per convertir-se en gairebé un costum, quan s’invoca la crisi per justificar tant atropellament. És per això que la seva rebel·lia, solidaritat, la seva capacitat d’organitzar i plantar cara a la injustícia, la seva lluita per la seva dignitat ha de rebre tot el nostre suport.

Tots amb els companys de Altrad Rodisola.

CGT TARRAGONA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!