6 d'agost de 2009
0 comentaris

Diari d’Itàlia: Florència, els Uffizzi i el Duomo

Avui de bon matí ens llevat, una dutxa, esmorzar a l’alberg i cap a Florència. Hem aparcat a la Piazzola Michelangelo, que no cal pagar, i està situada en un turó a l’altra banda del riu. Hem baixat cap al centre travessant un dels ponts i arribat a la galleria dels Uffizzi. Per sort haviem comprrat l’entrada per Internet, ja que hi havia molta cua. He pogut fer un breu repàs resumit de la majoria de classes d’història de l’art de la meva vida, des d’escultura romana a pintura gòtica, renaixentista o barroca. Especial il·lusió m’han fet Giotto i Botticelli.

Sortint dels Uffizzi hem anat al Duomo, que en la seva façana destaca per tenir força colors, i que té la impressionant cúpula que es veu des de tota la ciutat. He pujat dalt la cúpula, tota una excursió, des d’on es veuen amb molt més detall les pintures del judici final, i dalt de tot una panoràmica de tota la ciutat de 360 graus.

Després hem anat a sopar i a visitar els carrrers, mercat i places de la ciutat, i hem tornat a la piazzola en bus. Quan hem arribat al mirador de la piazzola michelangelo hi havia una brillant lluna plena i una posta de sol de raigs ataronjats iluminant la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!