9 de febrer de 2010
Sense categoria
2 comentaris

La descolonització de Catalunya, a l’ONU

El diari Noticias de Navarra publica avui la notícia que l’ONU ha acceptat la demanda  interposada per la Comissió per a la Sobirania de Navarra per reinstaurar un Estat navarrès, que abarcaria molt més enllà de les fronteres del que avui entenem per Euskal Herria. Que l’ONU hagi acceptat la demanda, promoguda per aquesta comissió, alhora promoguda per la Casa Reial de Navarra, no vol dir que els doni la raó, sinó que estudiarà el cas i fins i tot enviarà observadors sobre el terreny.

Al web de la comissió, hi apareix la carta enviada a l’ONU i s’hi pot llegir els arguments legals esgrimits pels impulsors de la iniciativa per tal que Navarra sigui considerat una colònia dels estats espanyol i francès i pugui reclamar la restauració del seu estat.

Aquesta notícia obre les portes a que els catalans poguem dur el nostre cas a l’ONU. D’arguments legals ens en sobren. Ara bé, cal confiar amb aquest organisme internacional? Perquè, ara bé, és cert que el fet que l’ONU t’accepti la demanda és una bona notícia, però quan, probablement, te la rebutgi… haurà valgut la pena?  El debat és obert.

  1. A mi em sembla que és irrellevant que la ONU accepti o no a estudiar el cas de la nostra colonització espanyola, el que m’ha agradat és que hi hagi algunes persones que emprin els termes reals dels nostres problemes. Gràcies, no tothom vol utilitzar la paraula descolonització referint-se a Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!