Castell de somnis de Francesc Aguilar

//*// En l'era de la plaga dels set mil milions d'humans //*//

23 de novembre de 2014
0 comentaris

9N ara què? El procés independentista segons la CUP a Castelló de la Plana.

Cartell de la xerrada
Cartell de la xerrada

Aquest dissabte dia 22 vaig assistir a l’acte 9N ARA QUÈ? xerrada amb el diputat del Parlament de Catalunya per la CUP Quim Arrufat sobre “El procés independentista a una part dels Països Catalans”, organitzat per l’assemblea comarcal d’Endavant la Plana.

Davant les portes del Casal Jaume I de Castelló, al tranquil Carrer Mare de Déu de la Balma, la xerrada va estar extensa i detallada amb tota mena de consideracions sobre tot el que ha estat el procés institucional i popular  fins arribar a la jornada del 9 de novembre.

Quant a l’ara què, es va considerar el marc de les properes eleccions estatals a finals del 2015 i els possibles escenaris post electorals cara al govern de l’estat: coalició PP-PSOE seguint la tendència alemanya i de l’UE o bé majoria de Podemos per governar i les conseqüències de cada resultat per a Catalunya i el procés independentista.

Centrat al marc català, Arrufat va pronosticar l’anunci imminent d’eleccions, aquesta setmana o d’aquí a quinze dies. Segurament les eleccions autonòmiques al parlament més batejades : plebiscitàries, constituents, etc.

Quant a les formacions polítiques que es presenten, preveu Arrufat que el procés de reposicionament de partits i persones conduirà a que tant ERC com CIU treballaran per guanyar la massa electoral dels entorns de la societat civil independentista. En aquest sentit cercaran incorporar a les candidatures figures  al voltant de L’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural. Tanmateix, Esquerra voldrà incorporar tota la diàspora del PSC. D’aquesta manera, les sigles de les entitats electorals que es presentaran seran noves. Això també passarà amb la CUP:

La CUP intentarà col·ligar tot els moviments populars i d’esquerra que volen canviar la realitat econòmica, social i política, com també sindicats, el Procés Constituent, etc. en una candidatura alternativa i rupturista. Davant l’independentisme essencialista que enraona que la independència serà millor per a nosaltres perquè som catalans i amb l’ajuda de la Moreneta ens ha d’anar millor, cal pujar el sostre independentista pel èxit del procés:

La CUP vol incorporar al projecte independentista immigrants i castellanoparlants per lluitar i canviar les regles cap a una major democratització i participació de tots en el futur del nou estat català independent. La independència precisa d’un canvi social en profunditat, transparència i regeneració democràtica que només amb la participació de tots els catalans serà possible.

Moment de la xerrada al carrer del Casal Jaume I
Moment de la xerrada al carrer del Casal Jaume I

Hi erem unes cinquanta persones entre el carrer i el bar del Casal. Amb això no podem fer la revolució ni la independència. Moltes lluites juntes i alhora, però, poden trencar les costures del règim dinàstic al País Valencià també.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!