Castell de somnis de Francesc Aguilar

//*// En l'era de la plaga dels set mil milions d'humans //*//

23 d'octubre de 2014
0 comentaris

El Marroc envaeix Espanya.

Sense entrar en la legitimitat dels governs dels respectius regnes, tant d’Espanya com del Marroc , o sobre si Ceuta i Melilla són o no són Espanya, volia centrar-me en el conflicte a les fronteres, recalcar que és una invasió del Marroc als territoris governats per Espanya:

Això que està passat a les tanques de Ceuta i Melilla no són unes simples batusses entre guàrdies civils o policies nacionals i negres ara convenientment anomenats subsaharians. Legalment això són invasions de ciutadans marroquins. No podem deduir pel color de la pell la nacionalitat i procedència d’aquestes persones, això és racisme. Aquestes persones, mentre no es demostri el contrari, són ciutadans marroquins.

Sabem per les notícies i documentals que hi ha campaments a l’altre costat de la tanca amb molts milers de persones que des de fa més de vint anys esperen el moment de travessar la frontera. Això hauria de ser un problema entre els estats del Marroc i l’espanyol o Europa: què fa o deixa de fer el Marroc per què en el seu territori s’organitzen aquestes quantitats de persones desateses que només veuen com a possibilitat de sobreviure dignament traspassar la tanca? Aquestes persones per a mi són marroquines i són subjectes d’uns drets humans que el Marroc no respecta.

Però si atenem les notícies, és purament un problema en la línia de la tanca entre forces de seguretat espanyoles i forces violentes subsaharianes, que si el guàrdia civil aporrina, que si el «subsaharià» (mai és marroquí, ja que és negre) clava un ferro.

No crec en la legitimitat dels sistemes polítics imperants,  és un fet  però qui controla quins territoris i fronteres, i el Marroc o Magreb per les notícies sembla que no és un actor fonamental d’allò que està passant, quan sí que ho és. En realitat el problema es cou dins del territori marroquino i es tracta de gent que viu allà, ja sigui que ha viscut sempre allà o ha entrat  en el seu territori i s’ha establert allà a fi de creuar la frontera.

Que això que passa no es plantegi com un conflicte d’alt nivell entre Espanya o Europa i el Marroc és un engany a la ciutadania. Les intencions o les causes d’aquesta distorsió dels fets les desconec.

 

Tanca de Melilla un dia qualsevol. Invasió de ciutadans marroquins.
Tanca de Melilla un dia qualsevol. Invasió de ciutadans marroquins.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!