25 de febrer de 2024
0 comentaris

Evita el fracàs escolar: La importància de triar una bona ESO

Segons dades publicades per diferents medis, el fracàs escolar a Catalunya i Sabadell és un desafiament que afecta a un considerable percentatge d’estudiants.

El 2022, l’abandonament escolar prematur a Catalunya va superar la mitjana espanyola amb un 16,69%, reflectint un problema significatiu en retenció i finalització de l’educació secundària.

En les etapes posteriors de Batxillerat i Formació Professional, l’alumnat que finalitza aquests estudis baixa al 56% respecte al 80% que supera l’ESO. Tot i que les dades específiques de Sabadell no estan disponibles, la situació a nivell regional demanda atenció.

Per tot això, és de gran importància una bona elecció de col·legi amb una bona Educació Secundària Obligatòria (ESO) per prevenir el fracàs escolar amb antelació.

La clau: una bona ESO per prevenir el fracàs escolar:

L’estudi d’una bona ESO és fonamental per prevenir el fracàs escolar i no són aïllats els casos de famílies que canvien de col·legi als seus fills quan ja han començat aquesta etapa.

La manca d’habilitats per a l’estudi, estratègies d’aprenentatge autònom i orientació educativa personalitzada són factors que contribueixen al fracàs. Una formació sòlida a l’ESO pot dotar als estudiants de les habilitats i estratègies necessàries per a un aprenentatge sòlid i que asseguri un bon resultat en etapes d’estudis posteriors ajudant a prevenir el fracàs escolar en el seu transcurs.

Com triar un bon col·legi d’ESO. Factors a tenir en compte:

* Proximitat del centre: Un col·legi proper facilita l’assistència regular i la participació dels pares en la comunitat educativa.
* Projecte educatiu: Avaluar l’enfocament pedagògic i els valors del col·legi és essencial per garantir una educació alineada amb les necessitats de l’estudiant.
* Oferta educativa de continuïtat: La possibilitat de continuar en el mateix grup educatiu facilita la transició cap a nivells educatius superiors.
* Serveis addicionals: Considerar serveis complementaris, com suport psicopedagògic, activitats extraescolars i programes d’idiomes.

Ramar 2 ESO: Un referent en aquesta etapa

No són pocs els casos de famílies que decideixen canviar als seus fills durant l’etapa de l’ESO cap a altres centres un cop començada aquesta etapa” destaca C. Aparicio, un dels titulars del centre Ramar 2 ESO situat al centre de Sabadell. “Des que comencen en 1r de l’ESO ofereixen una formació de qualitat i en valors contrastada durant més de 30 anys amb resultats molt satisfactoris tant per a les famílies com per als alumnes quan segueixen els seus estudis, ja sigui en Batxillerat o en Formació Professional”.

Ramar 2 ESO coneix de prop l’evolució de cada alumne per l’atenció personalitzada que ofereix a més de realitzar aquesta tasca amb l’acompanyament de la família per reforçar el seu èxit.

Els nivells de fracàs escolar a Ramar 2 de Sabadell son pràcticament inexistents tan pel seguiment que fan de cada alumne com per l’assessorament que té per escollir estudis postobligatoris segons els seus punts forts i de millora.

Juntament amb el projecte i la continuïtat a Ramar 2 batxillerat o Ramar FP, no només tenen accés directe sino que la transició és molt més fàcil”. Ramar Dos ESO es troba al centre de la ciutat de Sabadell i es pot visitar en qualsevol moment de l’any per ser atés en una entrevista. Per a més informació, només cal omplir el formulari de la web .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!