Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

11 de juliol de 2007
4 comentaris

Blocs partidaris de Reagrupament.cat

Al congrés de Londres una persona em va preguntar si els partits polítics podrien acabar controlant els blocs. És un risc, certament. La temptació hi pot ésser. Però no crec que ho puguin aconseguir ni que s’ho proposin. La gràcia dels blocs precisament és que s’escapen al control. Només països dictatorials ?o els EUA? han intentar censar, controlar i censurar els blocs. I no se’n surten. Imagineu-vos els partits d’un país democràtic. Molt difícil.

Vaig respondre això i vaig posar un exemple del contrari. Els blocs, a casa nostra, han servit perquè es visualitzin els corrents interns, els col·lectius crítics i també els partits emergents, minoritaris o alternatius. Un cas recent és el de Reagrupament.cat. Algú entendria la capacitat de captació que ha tingut l’exconseller Joan Carretero [wiki] a dins i fora d’Esquerra sense Internet, la potentíssima xarxa catalana i la dinàmica blocosfera sobiranista? Jo no. Atribueixo part de l’èxit ?part modesta, però alguna cosa hi té a veure en l’estratègia mediàtica i de difusió? de l’exconseller Carretero i dels seus seguidors al fet que les adhesions s’hagin captat a través d’un mitjà com Internet. A partir d’una simple pàgina web (que es va registrar al gener) s’ha anat articulant el sector crític i alternatiu a l’actual direcció d’Esquerra.

Proves?

El recull de blocaires partidaris de Reagrupament que fa el blocaire Joan Arnera.

[La irrupció de Carretero i les crisis de tots els partits]

  1. Benvolgut Saül, m’ha agradat que escriguis sobre això perquè precisament ens estem creuant alguns apunts amb en Manel Bargalló en què en parlem. Acabo de publicar una nova rèplica. És un tema interessant. I va molt bé tenir junts els blocaires de Reagrupament per poder seguir el debat.

  2. Segurament el moviment blocaire és important per crear sinergies entorn en Carretero però d’aquí a dir que l’èxit es atribuible a aquesta eina em sembla que hi ha un abisme.
    Justament en Carretero és poc d’internet. Si no m’erro va tenir sota la seva responsabilitat les competències d’una part d’internet i la seva feina va ser poc eficient. El seu entorn no em sembla gens connectat i el seu estil internauta gens distingit, però bé tot són opinions. Una reflexió: No estarem exagerant la feina dels altres per reflexe de la nostra. Mirar-nos al mirall va bé, a vegades a darrera de nosaltres hi ha més coses. En aquest cas darrera de l’èxit del Carretero hi ha la feina mal feta de molta gent.

  3. Crec que precissament els blocs són el mitjà ideal per fer arribar al públic els posicionaments reals de la societat, en relació a tota mena de temes. Això, en un país que tot i ser democràtic, té una premsa que gairebé sempre pren posició en clau de partidisme i/o sectarisme, és el que fa d’aquest mitjà un canal amb molt d’èxit, i que ademés anirà creixent.

    Afegiré que últimament he observat que comença a haver blocaires que s’interrelacionen entre sí i tot i que no necessàriament comparteixen els mateixos ideals, aprofiten aquest mitjà per crear debats molt interessants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!