Blog d'en Xavier Mir

Un dels 2.079.340 vots del 21 de desembre de 2017

19 de juny de 2007
3 comentaris

(Maragall dimissió) Tortosa també vol un estat propi (o les possibilitats del pacte ERC-CiU)

Des del bloc Submarí s’informa que s’han constituït 49 governs municipals que permeten que el país es comenci a reconstruir a partir d’aquests nuclis de població. La idea va en la línia del famós CiU+ERC=Catalunya, al qual es pot afegir, en algun cas, la CUP. Com ja us podeu imaginar no estic d’acord amb l’afirmació que es fa en l’esmentat bloc, però li prenc la paraula i espero veure l’evolució d’aquests 49 municipis. En què es notarà aquest govern catalanista? Què n’espera? És possible que aquests esdevinguin els municipis capdavanters del rànquing d’estatpropi.cat? Un d’aquests municipis és Tortosa. Ara mateix té 37 adhesions a estatpropi.cat, que són un escàs 0,11%. Si en algun aspecte s’ha de diferenciar de la resta un govern com aquest, potser podria ser en el suport a iniciatives com aquesta. A Tortosa, els resultats de les eleccions han portat un govern en què els dos regidors d’ERC s’afegeixen als deu de CiU després que aquests darrers hagin doblat resultats.

La blogosfera tortosina és força abundant. A Poliblocs.cat n’hi consten 11. Entre ells, el nou alcalde Ferran Bel (CiU), però també Fèlix Rodríguez (Unió); Meritxell Roigé, qui en un apunt del 4 de febrer es feia ressò de la trobada de blocaires de l’Ebre i quantificava en 40 els blocs de Tortosa; a partir d’ella arribo a aquest estudi en PDF del gener d’enguany sobre els blocs a l’Ebre a càrrec de Daniel Gil i Gustau Moreno. I finalment també hi ha Enric Simó. El que jo desconec és si aquests quatre blocaires de CiU, com a nacionalistes que són, volen un estat propi o ja els va bé que siguem on som. Si algú ho sap, ja ens ho dirà. I si ningú no ho sap, els ho podríem demanar.

A Esquerra, Ricard Forés i Lluís Martín també tenen bloc. I fins i tot caldria saber si Jordi Jordan (ICV) i Jaume Forcadell, com a militants d’un partit autodeterminista, volen també un estat propi. Però en qualsevol cas hi ha vida fora dels partits. A través del bloc La Marfanta (Gustau Moreno) m’assabento que els blocaires ebrencs tenen una llista de correu que pot ser un bon canal de difusió d’estatpropi.cat. Però el més interessant del bloc és l’extensa llista de la blocosfera ebrenca de la a a la zeta. I un dels blocs que hi apareix, [Bauen Blog] (Daniel Gil), ja és membre de la Xarxa de Blocs Sobiranistes. Un altre d’interessant és At Turtusi al Maghrib o Ebreperiodistes. I sobretot no es pot deixar d’esmentar Emigdi Subirats, qui en aquest apunt parla de la directora de la biblioteca d’Amposta Joana Serret. Ara que les biblioteques són un punt d’accés públic a Internet, val la pena tenir en compte la biblioteca d’Amposta per fer difusió d’estatpropi.cat. I d’Amposta, encara, parlar també de Manel Zaera, de qui sovint trobem cartes publicades als diaris.

Altres blocs recomanables de les Terres de l’Ebre són el Bloc de Notes del periodista Oriol Gracià, el de Carles Ibañez a Directe.cat, Joan Josep Duran a Móra d’Ebre, etc., etc. La blogosfera ebrenca és realment abundant i per tant iniciatives com estatpropi.cat s’hi poden estendre amb més facilitat. A més, hi ha emissora de ràdio (que no emet per Internet), mitjans digitals com La Veu de l’Ebre i altres, de manera que la presència a Internet és considerable. De la gent de l’Ebre, doncs, depèn que la seva presència al mapa d’estatpropi.cat augmenti.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!