Blog d'en Xavier Mir

Un dels 2.079.340 vots del 21 de desembre de 2017

18 d'abril de 2007
4 comentaris

(Maragall dimissió) Els del pla A i els del pla B

Darrerament sembla que va guanyant pes l’argument del pla B, la idea que si el Tribunal Constitucional ens tomba l’estatut cal tenir algun pla preparat. Fins i tot Montilla (per poc creïble que resulti) ha insinuat que hi haurà conseqüències. Carme Laura Gil ens recordava avui al seu bloc allò que CiU va aprovar per unanimitat el juliol de 2004 durant el XIII Congrés. A Esquerra, per molt que sembli un pla B, tenen un pla A i l’únic que fan és legitimar-lo, esgotar fins la darrera oportunitat que hi pugui haver perquè només calgui esperar el moment en què la fruita madura caigui de l’arbre i la necessitat d’un estat propi sigui tan evident que no s’hi puguin resistir ni tan sols els qui sempre s’han considerat tan espanyols com catalans.

El pla B passa per esperar la resolució del TC. El pla A no l’esperaria, però ja no li ve d’aquí i sap que cal recollir la fruita quan és al punt de maduresa. El dia que els del pla A i els del pla B es posin d’acord, n’hi haurà uns que quedaran al mig i que, tot i dir-se d’esquerres, només trobaran la companyia del PP, amb qui comparteixen el nacionalisme espanyol. El dia que els del pla A i els del pla B vulguin posar l’autodeterminació sobre la taula s’acosta. Ibarretxe vol fer un referèndum d’autodeterminació. Escòcia en farà un. Carod escriu un article a l’Avui, és entrevistat a El Periódico i realitza una conferència en què explica que Espanya és un negoci ruïnós. I el nacionalisme espanyol que en altres temps li hauria tirat la cavalleria pel damunt veu com les forces li flaquegen. Saben que les coses no estan per a provocacions. La independència no té encara una data clara, però una victòria electoral del PP o una agudització de les hostilitats econòmiques i nacionals seria la gota que fa vessar el got.

Avui, Joel Joan i Oriol Junqueras passen per La Nit al Dia. Una mostra més de la presència mediàtica creixent del sobiranisme. El debat és ja ineludible. La sociòloga Marta Rovira escriu un article a Tribuna Catalana en què diu: "Si m?haguessin dit el 1990 quan vaig participar a la manifestació per
l?autodeterminació convocada per La Crida que avui la qüestió de la
indepedència estaria tant present a l?agenda política, no m?ho hauria
cregut. Però és així.
" I López Tena presenta el seu llibre a Òmnium. Amb tot aques procés en plena vigència, quant de temps aguantarà el PSC sense admetre la legitimitat i la conveniència d’un referèndum d’autodeterminació?

  1. Certament aquest és l’ambient que es respira als qutre vents, tot i la calma aparent de la societat civil (perquè estem civilitzats?). Hi ha unes eleccions a un mes vista, i ja no val amagar el cap sota l’ala. Però el debat de debó sobre l’autodeterminació començarà a partir del 28 de maig, mentres …

  2. A partir del dia 28 en tornem a parlar. Serà aleshores quan veurem de veritat on és cadascú i fins on està disposat a jugar-se el tipus…  

  3. La intervenció de l’Oriol Junqueras i el Joel Joan ha estat a l’alçada de les espectatives. Res a veure amb el patètic debat del Ramon Rovira. La Tarribas, tot itentar desviar alguna vegada les preguntes cap a l’obsessió malaltisa cap a ERC, s’ha trobat al davant dues persones que parlaven no en clau de partit sinó en clau de democràcia.

    El Sobiranisme supera el marc "nacionalista" romàntic i identitari i avança cap a la construcció de l’estat. Per això em va semblar molt encertat que en les properes manifestacions i actes de la plataforma es constati a on volem anar. Allò que ells van definir com deixar de dir què som (una nació) i proposar què volem ( UN ESTAT).

  4. Xavier, penso que seria interessant engegar una campanya a favor de la setmana del canvi clim….. ui perdò de la llengua, la cultura i la nació catalana a TV3.

    Estic cansat del missatge empalagós i progre de pa sucat amb oli de la progressia que està assolant el país des de 1978, això si que és pluja fina, medi ambient, medi ambient i més media ambient, marejar la perdiu per a no afrontar el tema nacional.

    Aquest raonament sembla cínic, preten ser-ho, estic a favor de la protecció mediambiental, però em toca els collons que molts que reclament això, miren cap una altra banda quan la nostra cultura rep atacs.

    Això no és cohesió social?

    Si voleu que defensi el medi ambient vosaltres també heu de defensar els nostres drets nacionals, si no, no em demaneu que estavii aigua, que recicli brossa, o que apagui els llums, se’n pot anar tot a la merda.

    Entens la ironia, oi?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!