Ha esclatat un espai: #votaindependencia

Més de dues mil piulades des de l’arrencada simbòlica del dia 10 a les 10 i 10. Prop de dues-centes persones en els darrers set dies projectant el missatge a la xarxa perquè arribi al màxim nombre de gent possible. Més de quinze dies aguantant a les primeres posicions del twit.cat. Les eleccions del 28 de novembre s’acosten (falten 33 dies) i ha esclatat un espai comú: l’espai de la independència.

En realitat, aquest espai ja existia. És el que hem anat creant els darrers anys en què ha anat augmentant el suport a la independència. I, sobretot, ens ha donat moltes alegries el curs polític passat des d’Arenys de Munt fins al 10 de juliol. Ara, però, a 33 dies dels comicis, les enquestes encara pronostiquen una gran victòria de CiU. Malgrat que ens desanimen dient que no estem madurs quan les enquestes diuen el contrari; malgrat que ni a la coalició no hi ha acord sobre el full de ruta (Duran diu que no de moltes coses que Mas diu que sí); malgrat que l’amenaça del tripartit no té cap mena de fonament, sembla que la majoria, potser una majoria absoluta, té decidit votar CiU. I això que són un dels partits que ha dit que, a la propera legislatura, de fer un referèndum d’independència, res de res.

Per això cal, més que mai, reforçar aquest espai, aquest tripartit independentista format per Esquerra, Reagrupament i Solidaritat. Perquè ja n’hi ha que parlen de la independència com una temptació. No negaré mai que a CiU i sobretot a CDC hi ha independentistes; els dono tot el meu suport; i assumeixo que molts independentistes votaran CiU el 28 de novembre pel motiu que sigui. Però una majoria absoluta de CiU com la que ens està a punt de caure al damunt n’avalarà el diagnòstic i el full de ruta, cosa que significarà una frenada molt negativa per a l’independentisme. Serà com admetre que no estem madurs i que ens fa por la fractura social i que abans cal provar el concert econòmic, etc.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *