Blog d'en Xavier Mir

Un dels 2.079.340 vots del 21 de desembre de 2017

4 d'octubre de 2010
2 comentaris

Allò que també s’acabarà el 28N (falten 55 dies)

Falten 55 dies i mantenim el repte de reforçar com sigui el missatge que les properes eleccions són les de la independència. S’ha acabat l’etapa autonomista i no té cap mena de sentit que ens hipotequem quatre anys amb un govern que no vol fer el referèndum que demanàvem el 10 de juliol. Aquest ha de ser l’objectiu i aquest ha de ser el plantejament. Però el 28N, a banda de l’etapa autonomista, s’haurà acabat una altra cosa. I no voldrem sentir a parlar dels socialistes en molts i molts anys si no és que, de les seves pròpies cendres, en reneix un nou partit disposat a exercir el dret d’autodeterminació.
En l’escenari que és a punt de començar, no trigaran a sortir il·luminats del PSOE-C que, com ha dit Joan Herrera en nom d’ICV, ens alertin dels perills de la dreta. Ens faltarà menyspreu per colgar-los i plagues malèfiques per rostir-los de desesperació, perquè si algú ha fet possible que avui la previsió de les properes eleccions sigui tan clara i indiscutible, aquests són els socialistes. Totes tres formacions de govern poden haver comès errors, però qui tenia 25 diputats a Madrid que sistemàticament practicaven la submissió fanàtica als dictats de Zapatero eren ells.

Qui ens ha estat marejant dient que si no s’arribava a un acord de finançament farien no sé què a la una, a les dues, a les tres, a les quatre i… a fer punyetes!, han estat ells.

Els socialistes van obrir el 2003 un camí que tenia dues potes: l’esquerra i el catalanisme. Però quan el catalanisme els ha portat massa lluny han tingut molt i molt clar (i que per molts anys i que els aprofiti!) que per damunt les esquerres hi ha la seva fidelitat a la sacrosanta constitusión espanyola. Deia Montilla a ZP que “te queremos, pero queremos más a Catalunya” Doncs no. Han triat Zapatero i l’han triat d’una manera obtusa i maldestra. Ara que no es posin mai més a la boca les esquerres.

Amb una altra actitud, vista la inviabilitat del projecte federalista, hauria estat possible continuar fent camí cap a l’autodeterminació per poder continuar fent polítiques d’esquerres. Ara, sisplau, que no es queixin si Mas és president, perquè l’hi han fet ells.

Com diria un antic professor meu, que s’amaguin a la pols!

  1. Després de més de 30 anys de ser com son, no em crec que ara descobriu com son els P$OEcialistes de Catalunya…sincerament, no m’ho empasso.

    Sona més aviat al campi qui pugui que precedeix al naufragi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!