En el present cas, la graduació alcohòlica obtinguda (14 graus), prou elevada per tractar-se d’un vi jove, és indicativa de la potència i cos que poden assolir els vins negres de l’anyada 2011.
No obstant, la seva elaboració mitjançant el procediment anomenat de maceració carbònica, propicia un vi més suau, menys tànnic, i molt més fruitós i aromàtic. La maceració carbònica es basa en la vinificació sense aixafar el raïm, dipositant els raïms sencers en un compartiment tancat, dotat d’una atmosfera de gas carbònic i a baixa temperatura. Per posar un exemple, seria com guardar una peça de fruita sencera en una bossa de plàstic, sense ventilació, el què acabaria provocant un procés de fermentació interna de la pròpia fruita sense microbis ambientals.
Però a diferència del Beaujolais, que s’elabora amb raïm Gamay, el cupatge aquí es composa de garnatxa negra i sirà, proporcionant un cos i estructura impossibles de trobar en el vi borgonyès. Les notes florals en nas són substituides per la fruita, mentre que, pel que fa al color, les tonalitats violàcies del Beaujolais donen pas ara a una pigmentació cirera intensa.
Nota de tast. Color cirera, ribet violat. Llàgrima abundant en copa. Aromes expressives de fruita vermella madura (maduixa, gerd), regalèssia. Pura fruita en boca, lleument amargós. Molt bona acidesa. Llaminer. Estructura mitja.
Nota de tast. Data de tast: gener 2012
Valoració Vins que Estimo: Notable 8,5/10
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!