vins que estimo (VqE)

vins de proximitat, vins per assaborir

27 d'agost de 2011
0 comentaris

Molí dels Capellans Selecció 2008: in crescendo

“Molí dels Capellans Selecció 2008″
Vi negre
DO Conca de Barberà

Celler: Molí dels Capellans
Anyada: 2008
Raïm: Ull de Llebre, Sirà
Grau alcohòlic: 14 %vol
Preu aproximat: 11,15 euros

Comentari:

El Molí dels Capellans és un antic molí d’oli del segle XI situat a Montblanc, a la Conca de Barberà. Jordi Masdeu i Sergi Montalà són els promotors d’aquest jove celler, situat inicialment al mateix Molí, però ubicat actualment al Viver d’Empreses Vitivinícoles de la Conca de Barberà, un espai que allotja cinc cellers d’emprenedors de la DO. L’equipament es troba situat a les instal·lacions de la antiga Societat Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca, també a Montblanc, que després de romandre durant molt temps en desús, va ser remodelat recentment amb la maquinària i els espais necessaris per reprendre l’activitat vitivinícola.

El “Molí dels Capellans Selecció 2008″ és un vi elaborat a partir de les varietats sirà i ull de llebre, conreades al terme de Solivella amb rendiments baixos de producció. Rep una c
riança posterior de cinc mesos en botes de roure francès.

Una vegada oberta l’ampolla, sorprèn l’evolució in crescendo del vi a mesura que passa el temps, guanyant progressivament intensitat i matisos, tant en nas, amb notes de fruita vermella i fumades, com en boca. Destaca particularment el seu paladar, carnós i potent.

Un dels encerts del vi és, probablement, la tria del sirà com a component del seu cupatge.
En comptes d’incorporar alguna de les varietats atlàntiques més emprades habitualment (cabernet sauvignon, merlot …) que, tot i poder obtenir excel·lents resultats, presenten uns majors problemes d’adaptació als climes secs i calorosos, s’ha optat en aquest cas pel sirà, una varietat mediterrània autòctona de la vall del Roina. A l’elegància característica de l’ull de llebre o tempranillo, el sirà suma opulència i carnositat i una aroma característica d’espècies i fruits.

Pels seu cos mig i tanins suaus és un vi especialment indicat per acompanyar un ampli ventall d’àpats, especialment carns.

Nota de tast.
Color cirera picota pujat. S’aprecia una llàgrima densa a la copa indicativa del seu nivell d’alcohol. Aromes d’intensitat mitja, destacant les notes de fruita molt madurada (cirera, maduixa), juntament amb les de la fusta (vainilla). En boca, cos mig però potent, carnós i dolcenc; fusta ben integrada. Postgust persistent en què es recuperen records de fruita i de la criança en fusta.

Data de tast
: juliol de 2011

Valoració Vins que Estimo:
Excel·lent 9,25/10.

Altres informacions. El web del celler no és operatiu. Aquest vi va ser premiat també com a millor vi negre jove fermentat o criat en bóta al XXè concurs de vins i caves de la Conca de Barberà (juliol de 2010).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!