Celler: Mas Llunes
Comentari:
Una garnatxa blanca empordanesa amb un pas de boca més suggeridor que no pas contundent, on hi destaca una acidesa i una suavitat majors del que solen ser habituals en aquesta varietat.
No obstant, s’hi poden afegir altres notes addicionals que ajuden a entendre la seva personalitat, peculiar i complexa, que va més enllà del senzill vi lleuger a l’ús.
El seu pas per boca és notablement sec a causa de la migrada presència de sucres residuals (0,9 g/l), com a conseqüència d’una fermentació perllongada de trenta dies a baixa temperatura.
A causa del contacte amb les lies durant un mes, després de la fermentació, amb remoguts cada tres dies, el vi obtingut guanya en solidesa i aportació d’aromes provinents dels llevats fins al punt que podria semblar que ha estat sotmès a un breu pas per barrica.
D’altra banda, en contraposició amb els estereotips dominants a les garnatxes blanques, no és un vi especialment alcohòlic, tot i els seus tretze graus, ni es caracteritza de bon tros per un cos excessiu. Ans al contrari, s’hi han accentuat les notes d’acidesa i fruitositat que solen escassejar en aquest tipus de vins. L’afegit de raïm de la varietat roussane també té la seva importància, en aportar aromes a flors silvestres així com també una major subtilitat.
Un vi interessant i que demostra un bon nivell, tot i que té potencial per créixer encara més en properes anyades.
Molt bona relació qualitat preu.
Data de tast: juliol de 2012
Altres informacions. El web del celler destaca pel seu caràcter planer i funcional, amb tots els continguts convenientment actualitzats (fet menys habitual del que seria desitjable). S’hi poden consultar les activitats adreçades al públic que s’hi organitzen periòdicament, una informació molt completa i al dia dels vins que elabora el celler -incloses fins i tot les dades analítiques-, i la possibilitat d’adquirir el seus productes on line. Un web senzill però que acompleix perfectament la seva funció.
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!