Celler: Celler Sabaté
Anyada: 2011
Raïm: 100% garnatxa blanca
Grau alcohòlic: 13,50 %vol
Objectivament, aquest punt de partida és un avantatge front a molts projectes que s’han instal·lat al Priorat a les darreres dècades, sense cap vincle previ amb el terrer, i que han requerit de quantioses inversions per a la compra de terres i maquinària o la construcció d’equipaments, amb resultats exitosos en uns casos però no tant en d’altres.
Però per a fer vins que resultin competitius en el context actual, no és suficient amb rememorar el passat. El celler ha incorporat noves tècniques d’elaboració en busca de la màxima qualitat, que ha combinat amb tècniques de cultiu respectuoses amb la planta i el sòl. Aquests bons resultats s’evidencien al tast del “Blanc Roure”.
El procés de criança en roure francès durant quatre mesos li proporciona cos i alhora un postgust amarg. No obstant, la fusta es mostra respectuosa amb el vi, situant-se en un segon pla, aportant complexitat sense anul·lar la seva marcada expressió varietal.
Però a parer nostre, si en alguna cosa sobreïx especialment aquest vi és a causa del comportament que l’alcohol assoleix en boca, difícilment superable. El seu pas, potent però gens agressiu, neteja a fons el paladar, alhora que convida a repetir el glop.
Nota de tast. Color verdós lleument daurat. Lluent. Llàgrima suau i transparent. Restes de carbònic. Aromes florals i vegetals de mitjana intensitat. Presència dels fumats de la fusta. Llevats. En boca es presenta untuós i amb sensació de volum. Bona entrada. Alcohol perceptible i excel·lentment integrat. Notes de fruita blanca madura, fusta de la criança (fruits secs) i minerals. Final amargós. Persistent.
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!