“Foranell 2009”
Comentari:
La pressió urbanística desaforada ha provocat que la DO Alella s’hagi estés cap a l’interior del territori, a l’altre vessant de la serralada, incorporant municipis situats al Vallès. El celler d’en Quim Batlle, però, es troba al terme de Tiana, on la vinya encara mira el mar acaronada pel foranell, el vent que bufa de mar cap a terra. És la DO que resisteix encara.
El Foranell cupatge fusiona les tres varietats conreades a la finca, que fins ara s’elaboraven per separat com a vins monovarietals amb criança en fusta. El vi reposa un any en contacte amb les mares (sediments fins provinents de la fermentació del raïm), sense criança en bóta de fusta. Durant el període de repòs es produeix el procés d’autòlisi dels llevats en què s’alliberen aromes i greixos que enriqueixen l’elaboració final. El resultat és un vi estructurat i gras, amb intensos records de plantes silvestres, com el fonoll i, sobretot, el gessamí.
Nota de tast. Color groc daurat brillant i intens. Tons verdosos. Aromes a fruita blanca i flors (gessamí, flor de taronger, muguet). Bona acidesa en boca, untuós, ample, domini de notes anisades, salí. Final llarg.
Data de tast: desembre 2011 (corresponent a l’ampolla 3904/8200)
Valoració Vins que Estimo: 9,50/10
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!