Comentari:
Els vins de carinyena a l’Empordà (i per extensió, també al Rosselló) mostren unes notes prou diferenciades si es comparen amb els de les DO’s catalanes més meridionals. El tast del Gelemà samsó és una bona opció per apreciar-ne aquest caràcter propi. Un monovarietal que reflecteix prou fidelment la personalitat de les carinyenes empordaneses.
En el cas del samsó, el raïm prové de la finca Els Murdals, situada al terme de Vilajuïga, amb un sòl de textura franco-argilososorrenca i pobre en matèria orgànica. La vinya va ser plantada l’any 1955 i es condueix en vas.
Encara que a l’Empordà la carinyena és la varietat negra més estesa, el cert és que es destina pràcticament sempre a vins de cupatge. Per això, quan es troba una rara excepció com ara el Gelemà, mostrant la carinyena sense maquillatges, el tast del vi ha de sorprendre sens dubte.
Vi amb una correcta acidesa i una perfecta integració de l’alcohol que el fa agradablement càlid.
Nota de tast. Color cirera picota profund, voraviu lilenc. Llàgrima abundant a la copa. Aromes concentrats de fruita dolça negra (móra) i vermella (gerds), terrer. En boca s’aprecia equilibrat i amb cos. Pas de boca vellutat. Retorn de les notes afruitades i vegetals. Sensació final càlida i esperitosa.Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!