Comentari:
“A Batea, la vinya i el vi són una religió i Casa Mariol una llar de devots feligresos”, es pot llegir al web del celler. Tota una declaració de principis. Efectivament, Batea és una població de la Terra Alta que traspua vi per tots els porus, ja que el cultiu de la vinya i l’elaboració de vi constitueix l’activitat econòmica de referència del municipi, amb una vintena de cellers.
El celler va ser dels pioners en la plantació de la varietat de raïm sirà a Catalunya, fa més de trenta-cinc anys. Pel que fa a aquest vi monovarietal, ha rebut una criança de vint-i-dos mesos en bóta de roure francès i ha reposat posteriorment a l’ampolla. En obrir-la, el vi precisa un temps per a respirar i poder copsar plenament les seves característiques aromàtiques i de paladar. Es tracta d’un vi netament mediterrani, potent i saborós, que recull les notes varietals del sirà adaptades a les condicions climàtiques i de sòl -calcari i pobre en matèria orgànica- de la Terra Alta, que li proporcionen un bon cos.
La relació preu/qualitat és molt raonable, una característica força habitual dels vins d’aquest celler.
Nota de tast. Color cirera pujat amb vorada granat, llàgrima densa a la copa. Aromes intensos de fruita vermella molt madura i notes balsàmiques de la criança en fusta. En boca, concentrat i carnós, notes dolces de la fruita, càlid. Tanins suaus. Bona estructura. Final llarg i agradable.
Data de tast: setembre 2011
Valoració del Vins que Estimo: Excel·lent 9,50/10
Altres informacions. El web del celler es caracteritza per una original estètica alhora que ofereix una informació molt completa sobre la seva activitat i productes.
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!