vins que estimo (VqE)

vins de proximitat, vins per assaborir

22 de setembre de 2011
0 comentaris

Casa Mariol Syrah Reserva 2006: pioner del sirà

“Casa Mariol Syrah Reserva 2006”
Vi negre reserva
DO Terra Alta
Batea
Celler: Celler Mariol
Anyada: 2006
Raïm: Sirà
Grau alcohòlic: 13 %vol
Preu aproximat: 5,90 euros

 

Comentari:


“A Batea, la vinya i el vi són una religió i Casa Mariol una llar de devots feligresos
”, es pot llegir al web del celler. Tota una declaració de principis. Efectivament, Batea és una població de la Terra Alta que traspua vi per tots els porus, ja que el cultiu de la vinya i l’elaboració de vi constitueix l’activitat econòmica de referència del municipi, amb una vintena de cellers.

El celler Mariol és una empresa familiar, creada com a societat el 1945, a la que ja s’ha incorporat la tercera generació. Va conèixer una important etapa de creixement amb la venda a granel de vi de Batea, incorporant la primera embotelladora de la comarca, i ha anat ampliant progressivament les seves instal·lacions i equipaments comercials fins a l’actualitat. Disposa també de més de 40 hectàrees de vinya pròpia, la qual cosa li permet controlar tot el cicle productiu i oferir una extensa gamma de vins amb la marca Casa Mariol.

 

El celler va ser dels pioners en la plantació de la varietat de raïm sirà a Catalunya, fa més de trenta-cinc anys. Pel que fa a aquest vi monovarietal, ha rebut una criança de vint-i-dos mesos en bóta de roure francès i ha reposat posteriorment a l’ampolla. En obrir-la, el vi precisa un temps per a respirar i poder copsar plenament les seves característiques aromàtiques i de paladar. Es tracta d’un vi netament mediterrani, potent i saborós, que recull les notes varietals del sirà adaptades a les condicions climàtiques i de sòl -calcari i pobre en matèria orgànica- de la Terra Alta, que li proporcionen un bon cos.

 

La relació preu/qualitat és molt raonable, una característica força habitual dels vins d’aquest celler.

 

Nota de tast. Color cirera pujat amb vorada granat, llàgrima densa a la copa. Aromes intensos de fruita vermella molt madura i notes balsàmiques de la criança en fusta. En boca, concentrat i carnós, notes dolces de la fruita, càlid. Tanins suaus. Bona estructura. Final llarg i agradable.

 

Data de tast: setembre 2011

 

Valoració del Vins que Estimo: Excel·lent 9,50/10

 

Altres informacions. El web del celler es caracteritza per una original estètica alhora que ofereix una informació molt completa sobre la seva activitat i productes.

 

El contrapunt: un disseny guardonat però controvertit. Casa Mariol ha fet una aposta agosarada pel que fa a la renovació de la imatge dels seus productes, decantant-se per una estètica WordArt amb què ha obtingut diversos guardons de disseny. Certament, és una opció original, amb un aire informal que de ben segur té els seus adeptes. Però si la missió principal del disseny d’una etiqueta ha de ser la de comunicar les característiques del producte, cal preguntar-se si aquesta és la millor manera de comunicar un vi d’alta qualitat. Un minimalisme excessiu i alguns detalls fins i tot banals (utilitzar el dibuix d’un tall d’entrecot per indicar que combina amb plats de carn, per exemple) no ajuden precisament el consumidor a percebre que està comprant alguna cosa valuosa, més enllà d’un simpàtic vi de taula. No obstant, és cert que la qüestió admet tota mena d’opinions. I al cap i a la fi, cada empresa decideix com orienta la seva estratègia de marketing.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!