Penedès central
Vilobí del Penedès
Comentari:
Reinventar-se o morir. Aplicació de mètodes innovadors de conreu com ara la biodinàmica, bona relació entre qualitat i preu, estètica modernitzadora …, propostes com l’Amaltea demostren com alguns vins negres del Penedès es posen al dia per guanyar atractiu i sumar complicitats amb el consumidor.
Pel que fa a l’Amaltea 2009, es basa en un cupatge de les varietats cabernet sauvignon i merlot, plantades en sòls argilosos, lleugerament pedregosos, i amb densitats de producció per hectàrea moderades. Ha rebut una criança de deu mesos en bótes de roure hongarès. El resultat és un vi expressiu i aromàtic, amb un recorregut suau i carnós, en la línia característica dels vins negres produïts al Penedès central, però sense els defectes que es detecten en alguns casos, com ara una excessiva verdor. D’altra banda, es mostra harmoniós amb els torrats i la vainilla provinents del seu pas per fusta, alhora que presenta notes especiades intenses en nas i boca.
Gastronòmicament, les possibilitats de combinació són amplíssimes: arrossos de verdures, guisats, carns rostides o a la graella, o formatges blaus, entre d’altres.
La relació qualitat-preu és un dels seus atractius, més tenint en compte la seva criança en fusta i el cost dels mètodes biodinàmics.
Nota de tast. Color vermell cirera amb ribets granatosos. Nas expressiu. Intensitat mitja. Fruita vermella i fruites del bosc. Notes vegetals, espècies. Torrats de la fusta. Equilibrat en boca, cos mig, tanins suaus. Fruita fresca. Pebre negre. Bona acidesa. Fusta ben integradada. Final persistent.
Data de tast: gener 2012
Valoració Vins que Estimo: Excel·lent 9/10
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!