La plataforma ha aconseguit l’adhesió d’una vuitantena d’elaboradors de les diferents denominacions d’origen catalanes i ofereix uns 130 productes a preu de celler a través de la seva botiga virtual. Ara vol apostar per la categoria específica dels productes ecològics, elaborats sense elements químics, i que ja suposen un 16% de la seva gamma de referències.
Vidirecte.cat ofereix actualment una vintena de vins amb certificació ecològica, amb preus diversos que es mouen entre els 6 i els 25 euros l’ampolla, i que en bona mesura han estat produïts per microcellers o cellers de petita producció de les denominacions d’origen Priorat, Penedès, Tarragona o Costers del Segre.
A Catalunya hi ha el major nombre de referències de vins ecològics de tot l’Estat espanyol, essent al seu torn el líder europeu en nombre d’hectàrees de vinya ecològica. Si l’any 2000 només hi havia a Catalunya 13 elaboradors de vi ecològic, l’any 2011 aquesta xifra s’havia multiplicat per vuit, arribant a 106 cellers, segons dades recollides per Pablo Chamorro, director de la Guia Vinum Nature 2013, qui assenyala que ara mateix l’exportació és la principal sortida (entre un 60% i un 80%) dels vins ecològics catalans.
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!