Vicent Luna i Sirera

Tirant al blanc

12 de novembre de 2011
5 comentaris

Debat electoral al Centre Ovidi Montllor

El proper dimarts 15 de novembre a les 20:00 hores, i al Centre Ovidi Montllor d’Alcoi, tindrà lloc un debat-col·loqui sobre les eleccions Generals del 20N. Comptarem a la presència de Patrícia Blanquer ( Número 5 en la llista d’Alacant al Congrés pel PSOE),  Estefania Blanes ( Número 5 en la llista d’Alacant al Congrés per EUPV-EV), Sabina Gregorio ( Número 4t en la llista d’Alacant al Congrés pel Compromís-Equo) i Mario Carbonell (Número 1 en la llista d’Alacant al Congrés per ERPV).
El debat-col·loqui constarà de dos parts. En la primera els candidats exposaran i s’interpel·laran sobre els seus programes electorals. En la segona part s’obrirà un col·loqui perquè el públic assistent hi puga participar.

  1. Hola vicent.
    Si em permets m’agradaria que em resolgueres un dubte que tinc despres de llegir aquest post.
    Veig que no heu convidat ni a la gent del pp.No em considere precisament partidari d’aquesta opció politica pero em sorpren prou que tenint aquesta gent una candidata alcoiana no la convideu per donar el seu punt de vista sobre el que fara en el futur la gent del pp a la nostra comarca.
    Crec que un debat sense la gent del pp (i altres partits) deixa un poc fluix aquesta bona idea que desenvolupeu al casal.
    Bona sort i bona nit
    dimoni 

  2. No me trobareu al debat del proper dimarts al Centre Ovidi Montllor però, faré la meua aportació des d’aquest mateix blog que l’anuncia. Abans, també diré que m’ompli de goig que iniciatives d’aquest tipus s’hi facen amb total normalitat al casal del qual sóc soci ben orgullosament.

     

    En tot el temps que ens ha tocat viure d’ençà la mort d’en Franco hem tingut oportunitat  d’aprendre moltes coses del món de la política i del propi règim que l’heretà. La tan oïda i baquejada transició democràtica, exemple deien, de virtuts exportables a d’altres contrades de vivencies semblants, no fou sinó l’inici d’un enorme engany, un repartiment de l’Estat en porcions adients a cadascuna de les organitzacions que d’aleshores ençà, en conformarien l’ànima. No poguerem gaudir d’un període constituent, formatiu de l’embrió institucional i de debat que hagués acabat amb una Constitució com calia. No, a Espanya les coses foren d’una altra manera, quatre gats amb noms i cognoms ben coneguts pactaren el repartiment de la dita herència franquista a canvi d’un mirar cap endavant sense exigir la restauració del dret i la demanda de responsabilitats criminals. El resultat despres de trenta anys n’és evident. Corrupció generalitzada en tot l’entramat institucional, de la base del règim local fins a les Corts i la casa reial. I com ha estat possible això?

     

    Si la democràcia en un règim de llibertat política consisteix en la participació del poble en els afers que li pertoquen mitjançant diputats electes en àmbits territorials d’un nombre de població determinada i la conjunció de tots plegats en les Corts on hom debat propostes, les vota i consigna lleis. Resulta què la partitocràcia que sofrim ens sostreu, primer, l’elecció del diputat, que n’és triat per la gerència del partit o en tot cas l’organització reduidíssima del mateix, el debat parlamentari que consisteix en un empobriment extrem de les propostes de llei, una per cada partit institucional. I el vot amb noms i cognoms dels diputats. Hi ha una fèrria disciplina de vot o de partit i qui es mogui no eixirà en la foto o caurà de la llista. Només amb aquestes consideracions n’hi hauria prou per a desqualificar un règim pretesament democràtic però a Espanya passa per ser capdavanter i l’essència mateixa de la llibertat! Punyetes.

     

    Si entrarem en l’anàlisi de la separació de poders, condició sine qua-non d’una democràcia, ens trobaríem total i absolutament desemparats. I el mal és, que no potser de cap altra manera. Si resulta que qui talla el bacallar en l’àmbit judicial, allò que nomenen Consejo General del Poder Judicial és motiu de grapades d’uns i altres quina independència judicial voleu que hi haja? No pot haver-ne gens ni miqueta. I la judicatura s’hi mou al ritme que li marquen també els partits. Ara el del govern i adés el de l’oposició. Els corol.laris tenen ben poca cosa a dir però, com a contrapartida en son abastament remunerats.

     

    A tall de colofó diré que en som més i més els qui cada dia que passa veiem més clar tot l’entramat parany ordit per una casta oligàrquica que reclama periòdicament el vist i plau de la ciutadania per a que res no canvie. I avisem de que no son gens de fiar el qui resolguen a dir  que la democràcia espanyola és equiparable a la de qualsevol país occidental. Son els qui l’endemà del dia d’urnes s’hi passaran per l’entrecuix promeses, il.lusions que potser algun dia cobejaren.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!