Provisionalment, reprenc l’activitat del blog

Solucionats alguns dels problemes tècnics amb el blog i atesa l’actualitat cinematogràfica, reprenc l’activitat del blog. Provisionalment, perquè hi ha pendents algunes qüestions importants.

Gràcies al suport informàtic de Vilaweb he anat veient com es resolien algunes de les coses que em feien recomanable mantenir suspesa l’activitat del blog. En una setmana fotuda, perquè s’ha anunciat la programació de Venècia 2014, Toronto 2014… i divendres s’estrena un bon film de Jian Zhangke. Però no podia treballar d’aquella manera.

Ara, encara em queden pendents algunes qüestions, molt importants per mi i per la manera com tinc organitzada la feina del blog.

Em cal que les categories es vegin a la part alta de la pàgina del blog i que les darreres notícies de Vilaweb i les darreres novetats d’apunts de Vilaweb hi quedin al dessota. Jo no sé com navegueu per aquest blog, ni si ho feu; però a mi em va molt bé tenir a mà les categories. Certament, ara, de mica en mica, podré treballar amb les “etiquetes” i veurem la funcionalitat que ens donaran; però no puc etiquetar els més de 4.700 apunts que he publicat i, en canvi, hi vull seguir arribant.

Em cal que pugui copiar als apunts les plantilles que tinc en word, sense perdre part del format original. Prou entretingut que és editar les fitxes, només faltaria que hagués d’anar marcant la negreta o no del text cada vegada que cal…

Em caldrà poder disposar de còpia en pdf (o similar) dels apunts (opció que s’està estudiant).

Són moltes les millores tecnològiques que ens aporta el canvi de plataforma. Espero que, de mica en mica, jo les vagi aprofitant i el blog en resulti millorat. A més, en aquests dies sembla que s’ha solucionat algun problema empipador, com era l’enorme dificultat que teníem per aconseguir entrar a l’edició dels blogs. Jo he suspès l’activitat externa del blog, però he estat treballant per intentar superar els problemes.

Un dels aspectes que no té remei és la visualització dels apunts. De les diverses plantilles que se’ns ofereix, he optat per la que esteu veient ara mateix, sobretot perquè de les altres no em convenç l’element fotogràfic. En canvi, aquesta em permet coses que m’agraden molt, amb les fotografies. El problema, per mi, és que, d’entrada només llegiu un extracte que escric expressament o bé les primeres paraules de l’apunt. És a dir que, per a veure la fitxa d’una pel·lícula o un resum de crítiques o un comentari, no queda altre remei que entrar dins de l’apunt. I això no m’agrada; però no hi puc fer res. Tampoc m’agrada com han quedat afectats els més de 4.700 apunts editats anteriorment: agraeixo enormement que no els hàgim perduts i que mantinguin més o menys la mateixa forma, però jo, apunt per apunt, havia estat molt curós en el seu disseny i ara, bona part d’aquella feina s’ha esvaït. Per altra banda, ja he modificat la configuració inicial, perquè es vegin trenta (i no 10) apunts per pàgina: sóc partidari de facilitar els accessos i de mirar de no fer passar pàgines.

No puc deixar d’esmentar la meva inquietud amb les estadístiques. D’ençà el canvi de plataforma, les xifres són molt diferents, menors. Com que crec amb la bondat de tots els sistemes, em pregunto quina deu ser la causa? La marginació de les categories? És més difícil ara d’accedir als apunts que interessen? La mateixa suspensió del blog ha desactivat l’interès dels internautes? Ja sé que estem en uns dies que el cinema interessa poc (les sales no emplenen, precisament) i que part dels lectors d’aquest blog deveu estar de vacances o amb ritmes quotidians diferents als de l’hivern; però la devallada és tan abismal, en només tres dies, que em costa no atribuir-ho a altres factors.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *