Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

26 d'octubre de 2013
0 comentaris

Fitxa: “Tots volem el millor per a ella” (Mar Coll, 2013)

FOTO Cartell de la pel·lícula

Mar Coll, directora de Tres dies amb la família, torna ara a les nostres pantalles amb el seu segon llargmetratge, que ha inaugurat la Semeinci 2013: Tots volem el millor per a ella. Sobre aquest seu nou film, Mar Coll ha escrit:

Quan vam començar a escriure Tots volem el millor per a ella, la vam concebre com un drama, amb alguns apunts d’humor negre, però un drama al cap i a la fi.

Partíem de la història d’un parell de coneguts que havien sofert un traumatisme i tractàvem d’imaginar el terrible procés d’intentar recompondre la teva personalitat com qui uneix les peces d’un gerro trencat.

Com a únic mapa, la imatge que de tu mateix et retorna un entorn obstinat en que res no canviï, perquè difícilment pot afrontar una pèrdua estranya i indefinible: el gerro recompost mai podrà ser exactament igual.

La Geni naixia així com un personatge abocat al fracàs.

Potser m’hi reconec en part del seu esforç per encaixar en les expectatives que genera. Igual que em reconec en la seva manca de destresa. Qui no ha somiat alguna vegada que en arribar a l’escola descobreix amb angoixa que porta sabatilles d’anar per casa? La Geni se sent una mica 5 així, com si deambulés pel món amb les sabates equivocades: per molt que s’esforci, sempre hi ha alguna cosa que finalment la delata.

A mesura que anàvem traçant la pel.lícula amb la idea de convertir aquest punt de partida en quelcom més esperançador, ens vam adonar de que, justament en aquesta incapacitat natural d’acatar plenament la convenció, no per ideologia sinó per incomprensió, radicava l’autenticitat del personatge i la seva puresa. És quelcom que la col.loca en certa manera per sobre d’aquells que esperen una altra cosa d’ella. Paradoxalment, el comportament erràtic de la Geni és el que acaba qüestionant els valors i les formes del món que l’envolta.

Així, la “pobra Geni” es va anar convertint a poc a poc en un personatge geni-al en el seu desconcert, divertit, impulsiu, empàtic, tendre i per moments fins I tot clarivident.

El resultat és que aquell drama de què partíem, ha derivat en una pel.lícula més eclèctica que, si bé conté una mirada dura cap al nostre món, ha sucumbit a l’ímpetu vitalista de la seva protagonista, tornant-se més lliure, més fresca i més conciliadora al llarg del seu metratge. I el cert és que em sento molt més còmoda amb ella.

Tots volem el millor per a ella (Tots volem el millor per a ellaPuzzlement | Todos queremos lo mejor para ella)

Direcció: Mar Coll. Guió: Mar Coll, Valentina Viso. Fotografia: Neus Ollé. Música original: Maikmaier. Muntatge: Aina Calleja. Producció: Escándalo Films (Catalunya), TVC (Catalunya) . Durada: 1h45.

Repartiment: Nora Navas (Geni), Valeria Bertucelli (Mariana), Pau Durà (Dani),  Ágata Roca (Raquel), Jordi Costa (Enric). Amb la col·laboració especial de Clara Segura (Glòria).

Sinopsi: Un any després de patir un terrible accident de trànsit, la Geni —38 anys— està llesta per a reprendre la seva vida… o almenys és així com ho vol veure la família. El cert és que malgrat el seu esforç, la Geni se sent incapaç de complaure tothom: la vida que portava abans de l’accident ja no li interessa gens, per què reprendre-la aleshores? El desconcert que li produeix aquesta evidència dóna pas a un comportament cada vegada més erràtic i a una única idea que comença a crèixer dins seu: fugir.

Data estrena a gran part de la nostra cartellera: 25.10.2013.

Estrena en català: Cartellera del cinema en català | Cartell | Gencat.

Distribuïdores: Catalunya, les Illes, País Valencià, la Franja i Andorra, Alfa Pictures | Catalunya Nord, pendent | mercat italià, pendent.

Més informació: Web oficial | Facebook | Twitter | CatalanFilms (cat) | Fitxa El Punt Avui (cat) | Imdb (ang) | Sensacine (esp) | CommeAuCinéma (fr) | MyMovies (it).

Festivals: Valladolid 2013 Inauguració | Altres festivals.

Premis: Valladolid 2013: 1 premi (Millor Actriu, Nora Navas) | Altres premis.


Apunts en aquest blog: Comentari | A cop calent.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!