CALAIX DESASTRE

Teresa Miserachs

16 de juliol de 2013
0 comentaris

KALIMOTXO

En la senzillesa es basa l’èxit d’aquesta beguda, que barreja a parts iguals vi i coca-cola,

Kalimotxo, nom donat a una barreja de vi negre, generalment del barat, i coca-cola. Existeix a molts llocs i té diferents noms, tot i que és gairebé el mateix llevat d’alguna petita variant a l’hora de la preparació. A Espanya i Mèxic es conegut com Calimocho o Mochete, si bé en determinades zones d’Astúries se’n diu Galbao; a Xile, Jote, Tíncola o Licor de Ave ( per l’au Jote); a l’ Uruguai, vi tallat; a l’Argentina, Rocanrol, Rifle, Cokero, Cascarudo o Vinola, ja sabem que els argentins són molt èxplicits; al Brasil, Viñoca, i segurament n’hi ha més.

I ara es veu que s’ha posat de moda als Estats Units, perquè la periodista Rosie Schaap, ha publicat una notícia al diari “The New York Times” on l’ha descrit com un plaer inconfessable. Home, potser és bo, però segurament no n’hi ha per tant. Segons ella, en la senzillesa es basa l’èxit d’aquesta beguda, que barreja a parts iguals vi i coca-cola, i que ella s’hi posa una mica de llimona, i afegeix que es una versió ràpida de la famosa “Sangria” i que és la beguda perfecta per a mitja tarda. Que poca Sangria deu haver begut la tal Rosie.

Doncs això, que quan algú vol sortir a fer una copa per Times Square o la Fifth Avenue a Nova York, ara enlloc de demanar una cervesa, un cubalibre o alguna altra beguda en algun pub o bar, no tants com aquí però  també n’hi ha, des que la tal Rosie Shaap parlés del Kalimotxo a la columna mensual Drinks sobre begudes que té a l’esmentat diari, cada cop és més habitual demanar un Kalimotxo, no obstant la mateixa Rosie reconeix que quan ho fa, rep mirades escèptiques de part dels cambrers.

Com si de l’últim invent del segle XXI es tractés, la redactora titula el seu article “Vi i cola?. Funciona”. Yuppi (això ho dic jo). I la senyora afegeix que “No pot ser més senzill, parts iguals de vi negre (alguns diuen que el més barat és el millor, però això depèn de vostè) i cola. I es queda tan ampla. Fins i tot unes ratlles més avall, gosa oferir algunes variants, com afegir-hi un raig o algunes rodanxes de llimona o taronja per adornar el Kalimotxo. I conclou, no se sap després de quants kalimotxos, que “és meravellosament refrescant”. Olé tu. I assegura a més, que és la beguda ideal per les tardes “quan tens encara un llarg dia i una llarga nit per davant, ja que permet descontracturar i relaxar-se”. Senyora, la veig malament, perquè a la majoria de la gent, com en beguin massa els pujarà al cap i diran i faran més ruqueries de les que fan, que moltes vegades ja és difícil superar, i que sembla que vostè ja ho ha aconseguit.

Llàstima que la sèrie “Sexe a Nova York” s’hagi acabat, perquè si no la Carrie Bradshaw i les seves amigues haurien aparegut a la petita pantalla demanant uns kalimotxos al local més “cool” de Manhattan.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!