L'Altra Ràdio

La cultura audiovisual a l'abast de tothom

19 de maig de 2022
0 comentaris

Cinto Niqui, premi Connexió a l’Excel·lència Professional

Aquest dijous, 19 de maig, s’ha celebrat el  DMTfòrum 2022, una de les trobades més importants del sector de les telecomunicacions a Catalunya, organitzada per la Federació Catalana d’Empreses de Telecomunicacions (Feceminte) i el Centre d’Estudis sobre el Cable (Cecable). El futur del sector dels operadors i els reptes de la connectivitat han estat dos punts claus dels debats que s’hi han fet.

Després dels debats s’han lliurat els XXI Premis Connexió, que distingeixen institucions, empreses i professionals que han tingut un paper destacat en les Telecomunicacions i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). Cinto Niqui ha estat distingit amb el premi a l’Excel·lència professional: “per la seva aposta per la divulgació de les noves tecnologies, la reflexió sobre el seu impacte a la societat i el coneixement de la història de les comunicacions, en un to divulgatiu i un llenguatge radiofònic senzill i directe”.

Cinto Niqui és enginyer tècnic de Telecomunicació i doctor en Ciències de la Comunicació. Dirigeix i presenta “L’altra ràdio”, a Ràdio 4. Programa degà sobre les TIC i la cultura audiovisual, que ha merescut nou guardons i que es troba en la seva 42ena temporada. S’emet el dimecres, a les 14:05 hores, i els diumenges, a les 16:05 hores (en repetició). Els podcasts es poden escoltar a:  http://www.rtve.es/alacarta/audios/laltra-radio/

Actualment imparteix classes a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona, als estudis de Comunicació de la Universitat Oberta de Catalunya i a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-Universitat Ramon Llull. Gran part de la seva activitat docent, de 1992 ençà, ha estat relacionada amb assignatures relacionades amb la tecnologia de les comunicacions i dels audiovisuals. Col·labora a l’Institut de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (InCom-UAB), on dirigeix el projecte Arxius Sonor de la Ràdio a Catalunya. Entre els llibres que ha publicat destaquen: “Fonaments i usos de tecnologia audiovisual digital” (2007) i “La Comunicación es vida. Reflexiones eclécticas sobre TICs y contenidos audiovisuales” (2011).

El DMTfòrum representa la fusió de dos grans esdeveniments tècnic-empresarials: les Jornades del Cable i la Banda Ampla, que organitzava Cecable, des del 1995, i el Dia Mundial de les Telecomunicacions, que celebra Feceminte des de fa més de 50 anys. L’acte s’ha celebrat a l’Espai Can Tiana de la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència, a Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!