Marketing Digital

Tendencies de SEO i Marketing Digital

20 de gener de 2022
0 comentaris

SEO pel 2022

Com canviarà el SEO el 2022? Descobrim quins factors de SEO seran els més importants en un futur proper…

Com tots sabem, l’algoritme de Google canvia constantment, donant més importància a un paràmetre o tal. Per això és important mantenir-se al dia amb els canvis de Google, per centrar-se en els factors i les tendències actuals de SEO segon la agencia seo amarok.

 

En els darrers anys, Google s’ha orientat cada cop més cap als usuaris, afavorint els continguts que responen a les vostres preguntes i necessitats. Però continuarà sent així el 2022?

Sí, però vénen coses noves: vegem-les junts.

Cerca per veu
Cada vegada apareixen a més llars Google Home i Alexa, els assistents de veu a què preguntem des de l’hora, fins a una recepta o la resposta a una pregunta.

Això està canviant el SEO perquè si quan fem una cerca des del mòbil o el PC utilitzem paraules clau molt concises, com “receptes vegetarianes ràpides”, quan fem la mateixa pregunta a l’assistent de veu som més discursius: “quines receptes vegetarianes puc preparar en 15 minuts?”

I això ho canvia tot, perquè si teníem un article optimitzat per a la paraula clau “receptas vegetarianes ràpides” però molta gent que abans feia aquesta cerca ara busca “quines receptes vegetarianes puc preparar en 15 minuts?”, significa que he de tornar a optimitzar el meu article per a aquesta nova paraula clau.

No et dic que surtis corrents a arreglar tots els teus articles antics, només que estiguis atent a les paraules clau que fa servir el teu públic objectiu i, si els teus articles no les usen ja, utilitza un llenguatge natural, com el parlat. Daquesta manera, no haurà de témer res del SEO el 2022.

Accessibilitat
Amb el pas dels anys, l’accessibilitat s’ha tornat cada cop més important no només per als usuaris, sinó també per a Google. Per això ara cal parar molta atenció a tenir un lloc web i un contingut que sigui navegable i utilitzable fins i tot per a usuaris amb discapacitats.

Les primeres coses que cal fer per millorar l’accessibilitat del vostre lloc són:

Ompliu el camp Text alternatiu (també anomenat text ALT) a TOTES les imatges.
Comproveu (o demaneu al vostre dissenyador web que ho faci) que el vostre lloc compleix les directrius del W3C.
Velocitat
Fa anys que diu que la velocitat és important, i el 2022 ho és més que mai: Google premia els llocs que es carreguen en 2,5 segons o menys. Quan triguen a carregar-se les pàgines? I quant de temps triga al mòbil amb una mala connexió?

Si el temps de càrrega és superior a 2,5 segons, preneu mesures. Evidentment, les causes de la lentitud poden ser moltes, per la qual cosa caldria analitzar detalladament el teu lloc per saber com intervenir (si vols, et puc ajudar). Però les causes més freqüents solen ser:

imatges i vídeos pesats (comproveu que les vostres imatges no pesen més de 100-200 KB);
mal amfitrió;
tema pesat.
Així que comprova que aquests 3 aspectes són òptims, i si el lloc continua sent lent, demana ajuda al teu dissenyador web oa mi 😉

Compatible amb el mòbil
Això tampoc és nou, però encara hi ha molts llocs que naveguen força malament en mòbil, així que no està de més repetir-ho: Google valora la versió mòbil del teu lloc per a la classificació.

Això vol dir que no li importa si el vostre lloc es veu molt bé en un PC. Només mira la versió mòbil, i si aquesta és lenta o poc clara, el lloc serà penalitzat.

Així que analitzi acuradament la versió mòbil del seu lloc i assegureu-vos que és ràpida i permet una navegació òptima.

Conclusions
Per resumir, si voleu que el vostre lloc tingui un SEO a prova de 2022, assegureu-vos que el seu lloc té totes aquestes coses:

paraules clau amb llenguatge natural i frases/preguntes que es podrien utilitzar amb els assistents de veu;
continguts accessibles per a tothom, inclosos els discapacitats;
pàgines que es carreguen en un màxim de 2,5 segons;
una versió mòbil impecable, fàcil de navegar i ràpida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!