Seleccions Catalanes

Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes

23 de març de 2010
Sense categoria
1 comentari

Els millors cuiners del món amb les Seleccions Catalanes

Defensa unànime de les seleccions
per part dels nostres cuiners més internacionals

La Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes ha volgut reunir per primer
cop a la història, les opinions dels millors cuiners del món. La projecció de
la cuina catalana a nivell internacional ha fet un salt espectacular en la
darrera època. Aquest 2010, la Guia Michelin va atorgar 11 noves estrelles a
diferents restaurants catalans que sumats a totes les ja concebudes, dóna un
total de 60 estrelles repartides al llarg del territori. Aquestes xifres són el
reflex del ressò mediàtic que han agafat els cuiners que abanderen els millors
restaurants. Les seves opinions i el posicionament sobre altres temes socials
prenen força en els mitjans. I els qui ara mateix marquen tendència
coincideixen amb un lema: Catalunya es mereix tenir seleccions oficials. I
d’aquí surt una relació indiscutiblement certa: si la millor cuina ha donat
ressò a Catalunya i s’ha obert al món, què podria implicar jugar en tornejos
internacionals? El reconeixement de la cuina és una realitat, l’esportiu també
ho ha d’acabar sent.

FERRAN ADRIÀ
Restaurant: El Bulli
Estrelles Michelin ***

“En un país amb set milions de persones hi ha esports amb més tradició i
més consolidats que altres on de ben segur faríem un bon paper. En bàsquet i
handbol, per exemple, som molt bons. La millor recepta per tenir seleccions
catalanes reconegudes és la paciència i la constància. Defenso la llibertat
dels qui volen seleccions catalanes perquè s’ha de tenir en compte també el
sentiment de país que mou a la gent i lluitar per allò que un creu que és
possible. El pa amb tomàquet és el plat de les seleccions catalanes i el que
millor defineix Catalunya”.

(Entrevista feta el setembre del 2007 pel Selecciona’t)

CARME RUSCALLEDA
Restaurant: Sant Pau
Estrelles Michelin ***

”Els catalans tenim prou enginy per crear coses interessants i ens agrada
treballar amb la producció de segell propi. Cuinar és una expressió i un
aparador mundial i em doldria si em sancionessin per fer la meva cuina
catalana. Per suposat m’agradaria veure totes les seleccions catalanes
reconegudes, penso que és lícit i totalment normal que estimis allà on has
nascut i en un referèndum per la independència el sí té moltes possibilitats de
guanyar. Les seleccions catalanes em suggereixen un plat d’horta i mar: l’horta
per la força vitamínica i fresca del producte i el mar per aquesta proteïna
saludable mediterrània”.

 


SANTI
SANTAMARIA

Restaurant: Can Fabes
Estrelles Michelin ***

“Tenir seleccions catalanes és la cosa més normal del món, el que no és
normal és no tenir-ne perquè som una nació normal i un país normal. Com totes
les nacions amants de l’esport, Catalunya és una més i s’ho mereix. Els partits
de Nadal són un apanyo, val més això que res perquè si més no es manté
una mica la flama. Manifestacions com aquestes suposen un sobre esforç de
sentit voluntariós de dir ep! aquí estem nosaltres. Sens dubte, el plat
de la selecció catalana és l’escudella amb carn d’olla i amb una bona
pilota”


GERMANS ROCA
Restaurant: El Celler de Can Roca
Estrelles Michelin ***

”Tenir seleccions reconegudes donaria sentit a una realitat de diferenciació
basada en la pròpia identitat. Les seleccions catalanes inspiren un plat de
llarg recorregut en la cocció i d’ una identitat indiscutible. Hi ha plats que
tenen un concepte “totem”, de flaira que uneix i que reuneix un munt
d’olors diverses. La base n’ es la tradició, el sofregit, l’ anar fent, a foc
lent. Les faves més enllà del símil de les patacades que ens donen,
s’enriqueixen de complements que donen amorositat: els pèsols aporten dolçor,
la xocolata, l’exotisme i la obertura al món, la menta n’ és la part eufòrica,
i els ingredients del porc, rusticitat, autenticitat i compromís , en forma de
pit i coll, i salsitxes, l’ energia vital que uneix. Tots a una. Les faves a la
catalana. ARA TOCA!, ÉS EL TEMPS”.

CARLES GAIG
Restaurant: GAIG Restaurant
Estrelles Michelin *

”El ressò en l’àmbit  d’identitat i del país seria constant si tinguéssim
seleccions reconegudes. En les nostres mans i constància està l’aconseguir-ho.
El que sí és evident és el potencial esportiu que tenim en diferents
modalitats. Així doncs, si la cuina catalana està com a capdavantera dins del
món de la gastronomia, imagineu què podríem aconseguir dins del món esportiu,
un degoteig constant de normalització del país a nivell mundial. Sens dubte, el
plat de les seleccions és l’escudella amb pilota d’olla”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!