Per Tutatis!

Novel·la gràfica i cultura dispersa

2 de desembre de 2010
0 comentaris

The Brave and the Bold de J. Michael Straczynski

J. Michael Straczynnski, Jesús Saiz, Chad Hardin, Wayne Faucher, Justiniano, Walden Wong, Cliff Chiang
Planeta DeAgostini

Tot i conèixer-la, com se sol dir, tan sols “de nom”, reconec que mai havia llegit cap còmic de la capçalera “The Brave and the Bold” que ara Planeta està dedicant-se a publicar. I supose que hi hauran ara mateix poques formes millors per començar que fer-ho amb un volum que recull episodis guionitzats per J. Michael Straczynsky. És que per ventura necessita presentació aquest home? No és prou recomanació i garantia de solvència veure escrit el seu nom a la coberta?

Entrant en detall, el que trobarem en aquest tom són set històries curtes, autoconclusives, amb personatges diversos segons l’ocasió com Batman, Flash, Atom, Joker, Green Lantern, Aquaman, Demon, Wonder Woman, Zatanna o Batgirl. Quin repartiment, eh? En canvi, al contrari del que podria semblar, el format s’acosta més a un episodi de “Creepy” que a cap altra cosa, un terreny en el que Straczynsky sembla trobar-se molt còmode. Evidentment, n’hi ha de millors i de pitjors però la valoració general és molt bona. Hi ha inventiva, la preceptiva capacitat de meravella i un notable ofici en general que arriba a tenir tot moments realment inspirats. A més, el propi format afavoreix que el lector desinformat sobre la vida i miracles del Panteó DC puga gaudir també d’aquestes històries. Això sense oblidar l’obra de Lovecraft, per cert, que rep aquí un homenatge genial.

La part gràfica està, entre uns dibuixants i altres, a l’alçada de les circumstàncies. Sense voler inventar res i adaptant-se al guió, tots saben què han de fer. Narració gràfica clara, molt de ritme i, per suposat, espectacle. No cal dir, a banda, que tots ells tenen el nivell que hom espera d’un còmic de DC d’aquests dels nostres dies. I també la sobrietat i aquella mena de realisme visual que la moda actual i un públic més bé tirant a adult els imposen.

En resum, aquest és un volum que m’ha sorprès positivament amb una lectura molt més interessant del que esparava. Està guionitzat amb intel·ligència i té un acabat general notable dins una varietat d’històries que va des del terror fins l’humor, passant evidentment per l’aventura. Als incondicionals entenc que sobra recomanar-lo però, a la resta us diré que li feu una ullada. Això sí, no puc evitar comentar que segurament us caldrà fer la vista grossa davant el menyspreable missatge militarista de Flash. Com se sol dir, qui no vulga pols que no vaja a l’era.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!