Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Els tràmits urbanístics del ple de novembre explicats de forma planera


La nova escola dels Maristes a Via Augusta permetrà incorporar al patrimoni de la ciutat noves restes de Baetulo.

> Aprovar provisionalment el Pla especial urbanístic de l’escola Maristes Champagnat de Badalona. Aquest pla especial sobre un terreny privat qualificat d’equipament escolar dibuixa com ha de ser la futur ampliació d’una escola. Defineix tres grans àmbits, un edifici de planta baixa i 3 i 4, adossat a la paret mitgera davant pati dels maristes, i una edificació de planta baixa i un pis, amb façana a la Via Augusta. Aprofitant el fet que l’escola està implantada per sota de la cota de carrer, es fa un doble pati / pista esportiva semisoterrada entre les dues construccions. Des d’un punt de vista de ciutat, aquest tràmit implicarà la cessió al municipi de part de les restes romanes enterrades al pati, un fragment important de la muralla de Baetulo, que podrà ser accessible i visitable des del carrer.

+ preacta del ple amb la informació més important de l’expedient.

Més zona verda i menys m2 comercials en les noves promocions de La Móra

> Aprovar provisionalment la modificació del Pla especial d’una part del sector de Costa A-1 a les parcel·les B11, B12, B13 i B21 del Polígon I. Aquest pla especial redueix els els metres quadrats autoritzats per a ús comercial (botigues, locals restauració, serveis…) en les promocions pendents de construcció a la Móra, entre el Port i les tres xemeneies. La reducció de comercial no implica la desaparició d’establiments a peu de carrer, sinó que en limita el tamany i en restringeix la implantació en primera planta. La reestructuració del sostre disponible implica un augment dels m2 que es poden destinar a habitatge. De les operacions pendents en sortiran 3.000 m2 destinats a habitatges protegits i la cessió dels aprofitaments per valor d’uns 300.000 euros que aniran al patrimoni de sòl i habitatge. El Pla especial urbanístic proposa un increment de 2.200 m² destinats a zones verdes; espais lliures públics, molt superior als estàndards necessaris per a compensar la transformació d’usos. Aquestes zones verdes es situarien a Eduard Maristany.

+ preacta del ple amb la informació més important de l’expedient.


+ informació del ple de novembre aquí.Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Badalona és un poble? | s'ha etiquetat en , , , per oriol_llado | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent