19 d'octubre de 2008
2 comentaris

5 Comunisme.

7) CONSEQÜÈNCIES:

(…) els meus ulls contemplaren una escena que ni Goya ni Doré haurien pugut imaginar. En aquella immensa, profunda i tenebrosa bodega hi havia més de dues mil dones amuntegades. Eren ficades en gàbies obertes de tres metres, cinc dones per gàbia i aquestes arribaven fins al sostre, com en una gegantina instal·lació avícola. A conseqüència de la calor i humitat gairebé totes vestien draps i algunes anaven nues. Com que no hi havia on rentar-se i la calor era constant, tenien la pell coberta de taques roges, i eczemes. Gairebé totes tenien malalties cutànies ,a més de transtorns intestinals i disenteria.
Al peu de l’escala (..) hi havia un tonell gegantí a la vorera de qual, a la vista dels soldats que hi feien guàrdia en la part superior, les dones s’ajupien com si fossin ocells de les maneres més increïbles. No els feia vergonya ajupir-se per a orinar o defecar. Evocaven éssers mig humans, mig ocells, pertanyents a un món d’una altra era.” (Descripció del transport de presoneres – esclaves en vaixells soviètics cap a camps de concentració. Michael Solomon, citat per Martin Amis a ‘Koba el temible’).

S’ha triat una descripció de transport d’esclaus en vaixells. Podríen haver-se triat descripcions de culte a la personalitat, neteja ètnica, matances estratègiques, deportacions massives, genocidi (altres cares d’ocell: les dels milers d’ infants ucraïnesos com el de la fotografia, abandonats a mort per fam pel poder soviètic a les afores de les grans ciutats, per a més informació ‘Holodomor’)…… Els règims marxistes, si no són enderrocats, en el poder esdevenen quasi sempre dictadures brutals i policíaques, econòmicament inviables, amb culte ultrareligiós (però ateu) a la personalitat dels líders. Qui no creu en Déu ha de creure en algú: en si mateix o en el poder polític brut i ras.

“El Comunisme és la corrupció d’un somni de la justícia” (Adlai Ewing Stevenson, 1900-1965, advocat i polític estadounidenc).“

“Quan un govern s’encarrega de la vida econòmica del poble s’esdevé absolut, i quan ha arribat a ser absolut fa malbé les arts, les ments, les llibertats i el significat de les persones governades” (Maxwell Anderson,1888-1959, dramaturg estadounidenc).

“La democràcia és el contrari de totalitarisme, comunisme, feixisme o populisme” (Frank Lloyd Wright, 1867-1959, arquitecte estadounidenc).

“Tot Vietnam estava a hores d’ara sota un govern comunista i governs semblants prengueren el poder a Laos i Cambotja, en aquest darrer cas sota el lideratge del partit dels khemers rojos, una mortífera combinació del maoisme de cafè parisenc de llur cap Pol Pot (…) amb una pagesia armada disposada a destruir la degenerada civilització de les ciutats” (“Història del segle XX”, Eric Hobsbawm, els khmers rojos, la majoria adolescents fanatitzats, assassinaren en massa quasi la meitat de la població cambotjana).

“Quan hom proclama la terra com a realitat darrera, quan el poder de l’homé és considerat com el factor decisiu de tot, apareixen utopies que prometen el cel i duen l’infern, anuncien solidaritat i assoleixen solitud, proclamen un ordre nou i, un món nou però no ens treuen l’amarga sabor de les coses velles…” (Parlem de l’altra vida, Leonardo Boff, teòleg brasiler expulsat per la pudenta Inquisició vaticana).

ELS QUI EN TREUEN MÉS CONSEQÜÈNCIES:

“La noció que l’església, la premsa, i les universitats deuen servir l’Estat és essencialment una noció comunista. En una societat lliure que aquestes institucions deuen ser totalment lliures – que és dir que tenen la funció de servir com a xecs sobre l’Estat” (Alan Barth, 1906-1979, periodista estadounidenc).

“A les acaballes d’un segle que ha vist les maldats del comunisme, del nazisme i d’altres tiranies modernes, l’impuls per centralitzar el poder roman sorprenentment insistent” (Joseph Sobren, escriptor anglosaxó)..

“L’enemic principal de la humanitat, actualment, és el jacobinisme. Durant un temps també ho han estat el feixisme i el comunisme” (Alfons Quintà, escriptor de la dreta sobiranista catalana, a «Jo no sóc espanyol», de Víctor Alexandre).

“L’administració Bush continua mimant Xina, malgrat de la contínua repressió contra les reformes democràtiques, la brutal dominació de Tibet, la irresponsable exportació de míssils i tecnologia nuclears…Tal tolerància de part nostra podria haver tingut sentit durant la Guerra Freda quan Xina era el contrapès al poder soviètic. No té sentit jugar ara la carta xinesa quan els nostres adversaris ja han abandonat la partida” (Bill Clinton, *1946, 42è President -1993-2001- dels EUA, brillant i prominories nacionals)

“Els comunistes sempre han jugat un paper actiu en la lluita dels països colonials per l’alliberament, perquè els objectes a curt termini del Comunisme sempre es corresponien amb els objectes a llarg termini de moviments de llibertat” (Nelson Rolihlahla Mandela, *1918, Transkei, líder antiapartheid i President sudafricà).

“La correcció política és la continuació natural de la línea del partit. Allò que hi veiem novament és un grup autoproclamat de vigilants imposant el propi punt de vista a l’altri. És una herència del comunisme, però no semblen adonar-se’n” (Doris Lessing [Doris May Taylor], *1919, escriptora britànica, nascuda a Iran).

  1. M’encanta la manera de com els anti-comunistes us queixeu dels comunistes. URSS va ser un error. Els autèntics socialistes (orígen de les idees de Marx) eren aquells qui criticaven des de dintre l’excessiu fanatisme envers els caps d’Estat (Stalin, Mao Tse-Tung,…).

    Per què no parles dels milions de morts de gana diaris? De la destrucció del PLANETA ON VIUS? De la misèria que hi ha al món? De l’explotació de menors? Del tràfic de persones? Tots aquests problemes són causats pel magnífic sistema dominant actual: el Capitalisme.

    Cada dia més, som és els que ens n’adonem de què aquest sistema econòmic només afavoreix primerament a la classe dominant i en segon lloc a les persones que vivim en països rics.
    No oblidem que per a que hi haja els països rics, al mateix temps han d’aver-hi països en els quals la misèria siga absoluta.

    No puc entendre que vista la crisi que estem passant, seguixca havent gent com tu, que critica a tot una manera d’entendre el món mitjançant una gran revolució que va acabar com va acabar per culpa d’aquells qui van actuar com NO havien d’actuar.
    Estas fent pagar justos per pecadors.
    Em sembla pèsim aquest article, sincerament.

    Ja per acabar m’agradaria anomenar-te que les frases utilitzades són en la gran majoria (molt curiós) d’autoria nord-americana. No ho recordava, la caça de bruixes fou un invent soviètic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!